На українських лікарів чекає рекордне підвищення зарплати - більше 18 тисяч

Така зарплатня чекає на лікарів у разі прийняття медичної реформи.

Про це в коментарі "Обозревателю" повідомила заступник голови парламентського комітету з питань охорони здоров'я, народний депутат від "Народного фронту" Тетяна Донець, повідомляють Патріоти України.

"Комітету вдалося змінити законопроект міністерства. І на сьогодні там зафіксовано багато гарантій. Наприклад, не знаю, чому про це ніхто не говорить, але в законопроекті чітко прописані зарплати лікарів. Вони будуть складати 250% від середньої заробітної плати на липень місяць поточного року. Тобто, якщо медреформу візьмуть, то стартова зарплата лікарів становитиме 18 тис. гривень. І підкреслюю, що це базова зарплата. якщо ми, наприклад, говоримо про хірурга, то ця сума набагато більше", - зазначила Донець.

За її словами, гроші на таке підвищення є.

"Медреформа передбачає збільшення витрат на медицину майже в два рази", - підсумувала нардеп.

Європейський Союз встановив Україні крайній термін для прийняття медреформи. Представництво Євросоюзу в Україні закликало Верховну Раду прийняти на наступному тижні необхідні для реформи охорони здоров'я законопроекти - №6327 і №6604.

Відповідну заяву було опубліковано в Facebook 13 жовтня. В ЄС наголосили, що прийняття цих законів дозволить активізувати зміни в системі, зробити належну систему охорони здоров'я доступною для всіх громадян, одночасно підвищуючи її прозорість і ефективність.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...