На Черкащині викрили вчителя-сепаратиста (відео)

Вчителя, який розміщував у соцмережі "Одноклассники" дописи і світлини сепаратистського змісту зі спільнот "Русская душа (Новороссия)", "Антимайдан" тощо викрито у м.Сміла, що на Черкащині.

Ілюстративне фото/Інтернет

У Смілі активісти і волонтери провели "виховну бесіду" з учителем праці однієї з місцевих загальноосвітніх шкіл. 55-річний педагог Сергій Щ. розміщував на своїй сторінці соціальної мережі "Одноклассники" дописи і світлини сепаратистського змісту зі спільнот "Русская душа (Новороссия)", "Антимайдан", "Славянская правда" тощо. Відео зустрічі опублікував на своїй сторінці у Facebook волонтер, член виконкому Смілянської міськради Віктор Овчаренко.

"Душимо прихований сепаратизм у школі", – написав він.

У відео вчитель підтвердив, що це його сторінка у соцмережі.

"Ви ж навчаєте дітей у школі! Усі вчителі, тим паче ваша школа, допомагають армії, плетуть маскувальні сітки. А ви в цей час паплюжите наших військових, звинувачуєте їх в гибелі мирних жителів і прославляєте Новоросію", – звернулися до нього атовці і волонтери.

У своє виправдання чоловік сказав, що проти війни.

"Нас розділили. Ми слов’яни", – спробував пояснити свою позицію Сергій Щ.

Згодом сказав, що не пам’ятає дописів, які він розміщував.

"Можливо, емоційний стан був. Я не прославляю нікого", – сказав він.

Віктор Овчаренко пообіцяв попередити СБУ про проросійські й антидержавницькі настрої учителя та запитати дітей, чи не пропагує він сепаратизм на шкільних заняттях.

Про сепаратистські дописи вчителя у профільному департаменті ще нічого не чули, проте обіцяють розібратися.

"Обов’язково поцікавлюся цією ситуацією. Взагалі законодавство в галузі освіти передачає, що педагогічний працівник має відповідати певним моральним критеріям і на роботі, і поза нею. Людина, яка представляє цю галузь, має високо нести звання вчителя. Якщо інформація стосовно педагога підтвердиться, ми відповідно відреагуємо. Це буде звільнення", – зазначає начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...