Мовний скандал на ТБ: Відома ведуча "Виявилася українофобкою" (відео)

В ефірі програми "Деталі" на телеканалі "Прямий" ведуча дозволила собі гучні та агресивні висловлювання проти українських пісенних квот на радіо.

Інцидент стався 8 листопада в ефірі програми, випуск якої опублікований на YouTube-акаунті цього телеканалу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на соцмережі.

Під час телефонного з'єднання з нардепом "Народного фронту", заступником голови фракції і головою парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторією Сюмар, ведуча Василиса Фролова некоректно вела себе, перебивала і зазначала, що всі її знайомі музиканти негативно ставляться до квот.

Підтримував Фролову і її колега Сергій Дойко. В ефірі ведучі вимагали від нардепа назвати імена нових українських виконавців, про яких стало відомо завдяки квотам.

Щодо інциденту в прямому ефірі на своїй сторінці в Facebook висловився експерт комісії з розповсюдження і демонстрації фільмів Сергій Оснач. Він звинуватив ведучих у непрофесіоналізмі.

"Вважаю це кричущим порушенням журналістських стандартів та етики. Також Фролова озвучила неправдиву інформацію, ніби слухачі через квоти менше слухають радіо і тікають в інтернет. Це банальна брехня, адже перехід слухачів у онлайн є загальносвітовою тенденцією. І дослідження в Україні показують, що за час дії квот відсоток радіослухачів майже не зменшився", - зазначив Оснач.

Відповіді від Василіси Фролової довго чекати не довелося. Ведуча приєдналася до обговорення ефіру на сторінці Оснача. За її словами, введення квот на радіо - помилка, адже українців позбавили права вибору, нав'язавши український контент.

"Можете звинувачувати мене в чому завгодно, але мій меседж простий, як "ріг будинку" - забороняти і нав'язувати не можна. А нових українських виконавців, на яких треба було б звернути увагу, на жаль, в ефірах дуже мало. Вікторія, на жаль, так і не назвала імена нових виконавців, яких вона відкрила саме завдяки квотам", - написала Фролова.

При цьому користувачі мережі виявилися незгодними із заявою Фролової, зазначивши появу багатьох нових україномовних виконавців.

"Так купа виконавців. Я вже більше 30 нових імен почув і стали частіше крутити тих, які були відомі давно", "Sonya Kay, Христина Соловій, Eyva, Рія, Ivan Navi, Dilemma, Хас, Настя Знікає, NaVsi100, Дарина, Ilib, і це поки ті, що перші прийшли в голову", - пишуть користувачі мережі.



Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...