Москва направила двох диверсантів: Як СБУ запобігла теракту у Сєвєродонецьку (відео)

Диверсант планував після злочину виїхати в інший регіон України для підготовки наступного теракту.

Скріншот з відео

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на відео Служби Безпеки України на You Tube.

В СБУ розповіли, як викрили двох диверсантів, які за вказівкою російських кураторів готували теракти в Сєвєродонецьку (Луганська область).

Силовики також опублікували відео затримання.


Як зазначається, одного зі зловмисників, жителя Донецька затримали біля адміністративної будівлі органу влади під час спостереження і проведення фотографування персоналу та охорони. При затриманні в його автомобілі виявили професійний фотоапарат, три мобільні телефони та документи, а також пакет з вибуховим пристроєм.

Скріншот з відео

Оперативники спецслужби встановили, що диверсант планував після злочину виїхати в інший регіон України для підготовки наступного теракту.

Ще одного пособника терористів, жителя Сєверодонецька, затримали, коли він прямував до місця дислокації підрозділу Збройних Сил України, де повинен був здійснити теракт.

"Правоохоронці затримали мешканця Донецька біля адміністративної будівлі органу влади під час спостереження та проведення ним фотозйомки персоналу та охорони держустанови. При затриманні в його автомобілі було виявлено професійний фотоапарат, три мобільні телефони та документи. Також в ході обшуку було вилучено пакунок із вибуховим пристроєм з трьома тротиловими шашками. Оперативники спецслужби встановили, що зловмисник після скоєння злочину планував виїхати до іншого регіону України для підготовки наступного теракту. Співробітники СБ України встановили, що мешканець Сєверодонецька збирав інформацію про підрозділи сил АТО, режим охорони адмінбудівель та правоохоронних органів у місті. Після цього за вказівкою куратора він обрав об’єкт диверсії – територію біля місця дислокації підрозділу Збройних Сил України. Правоохоронці затримали терориста коли він прямував до місця скоєння злочину.

Під час обшуку в нього було вилучено саморобний вибуховий пристрій. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 Кримінального Кодексу України. Наразі зловмисникам оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Проводяться невідкладні слідчо-оперативні дії, зокрема для встановлення причетності затриманих осіб до терактів в інших регіонах України.", - повідомляє СБУ

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...