Москва йде по головах: У Німеччині заявили про серйозну загрозу ЄС з боку Росії

Семеро депутатів німецького Бундестагу та Європарламенту виступили проти будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Семеро депутатів німецького Бундестагу та Європарламенту, які представляють партії Християнсько-демократичний союз (ХДС), Християнсько-соціальний союз (ХСС), партію Зелених і Вільну демократичну партію (ВДП), виступили проти будівництва газопроводу "Північний потік-2". Про це повідомляє Deutsche Welle, передають Патріоти України.

У спільній статті, опублікованій 19 лютого, на сайті видання Frankfurter Allgemeine Zeitung, парламентарії заявили, що співпраця з Росією не повинна означати, що "німці і росіяни домовляються про щось через голови наших партнерів по ЄС".

Депутати зазначили, що політика ЄС в галузі енергетики і солідарність з партнерами говорять проти будівництва другої черги газопроводу з Росії до Німеччини в обхід України. Реалізація цього проекту, наголошується у статті, призведе до "розколу ЄС і втрати довіри".

Парламентарії нагадали, що будівництво "Північного потоку-2" викликає активний опір у країнах Балтії, Швеції, Данії, Польщі, Словаччини та України, що "неважко зрозуміти" з огляду на енергетичну безпеку. Вони також закликали, щоб новий уряд Німеччини заявив про свою позицію з цього питання.

Серед авторів статті значаться, зокрема, депутати Європарламенту: член ХДС Ельмар Брок, член ХСС Манфред Вебер, член партії Зелених Райнхард Бютікофер і Надя Гірш з ВДП, а також депутати Бундестагу: член ХДС, голова комітету у закордонних справах Норберт Реттген, вільний демократ Міхаель Лінк і представник "зелених" Олівер Крішер.

Як відомо, компанія Nord Stream 2, засновником і єдиним акціонером якої є "Газпром" має намір почати будівництво газопроводу в 2018 році і завершити його до кінця 2019 року. Протяжність трубопроводу з пропускною спроможністю 55 млрд кубометрів газу на рік повинна становить 1220 кілометрів, він з'єднає російську Усть-Лугу та німецький Грайфсвальд.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...