Морози - то ще не сташно: Україну чекає ще гірше (відео)

В Україну йдуть морози та шторм.

Варто готуватися до негоди: дощів, снігу, шторму і похолодання, – попередили українців синоптики, повідомляють Патріоти України.

Так, за словами синоптика Наталії Діденко, 30 жовтня в західних областях країни: дощ і сніг, мокрий сніг, хуртовини, налипання мокрого снігу, а також штормовий вітер, пише вона в ФБ.

Дощі також не виключені і на решті території. Мокрий сніг, швидше за все, вкриє території до Вінницької, Житомирської областей і західних районів Київської області. Нижче – на півдні – варто очікувати опадів у вигляді дощу.

При цьому температура повітря знизиться і складе + 2 + 7 градусів, тільки на півдні стовпчик термометра буде вище +10 градусів.

"Хроніки "пірнаючого" циклону.
Справді, циклон на ім`я Герварт так пірнув, що наслідки хвиль від цього пірнання дуже потужні, драматичні й трагічні.
Бо у багатьох країнах Європи - серйозні збитки і навіть людські жертви.
В Україні також є вже зведення про шкоду, яку завдав цей циклон. Див. повідомлення медіа, ДСНС та свідчення у ФБ.
"Пірнаючим" називають циклони, які "пірнають", зазвичай, з північного заходу на південь, південний схід.
Ось і Герварт стрибонув, "пірнув" - уууух! - з районів Скандинавії на південь, аж до України, зараз розвертається і вже завтра - уууух! - випірне на Європейську територію Росії, Московську область.
"Пірнаючими" зручно називатим такі циклони, бо наше візуальне сприйняття географічних карт з півночі та південь - як згори - вниз.
В Україні жовтень завершує цьогорічні гастролі потужним вітром.
30-31 жовтня північно-західний вітер досягатиме поривів 15-22, місцями 25-27 метрів за секунду. Будьте дуже обережними.
Йтимуть дощі. Вже сьогодні подекуди дощ переходить у мокрий сніг, завтра цієї фази опадів - мокрого снігу - побільшає.
У південній частині - місцями невеликий дощ.
Температура повітря буде невисокою, протягом дня 31 жовтня +2+7 градусів, на півдні до +7+11 градусів, у західних областях місцями 0-3 градуси тепла.
У Києві завтра дощ та мокрий сніг, ускладниться ситуація на дорогах - переходьте вже сьогодні на зимову гуму, протягом дня +4 градуси. І знову головним ньюсмейкером погоди буде сильний штормовий вітер у столиці!
1 листопада сильний вітер послабне до помірного.
2 листопада почнеться підвищення температури повітря.
Складна погода, карколомні зміни синоптичної ситуації за короткий період - побережіть своє майно та своє здоров`я.", пише синоптик.

У Києві 30 жовтня, буде сильний штормовий вітер, дощі, похолодання до + 4, + 5 градусів. Уточнені карти відсувають мокрий сніг на вівторок, 31 жовтня. Однак, столиця буде перебувати на грані дощу і снігу.

«У будь-якому випадку варто готуватися до негоди – штормового вітру, похолодання, дощів також вистачить, тут і снігу не треба. Однак сніг вже ліпить в Карпатах, поступово охопить західні області і підходить до Києва», – підкреслює Діденко.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...