Молдаван на літні вікенди стане ще більше: З Кишинева до Одеси почав ходити швидкісний та комфортабельний потяг

З 30 березня з Одеси до Кишинева Укрзалізниця запустила модернізований пасажирський поїзд.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ Укрзалізниця, передають Патріоти України.

– Всі складнощі щодо запуску цього поїзда робочій групі вдалося усунути і напередодні літніх пасажирських перевезень надати можливість пасажирам комфортно подорожувати між Молдовою і Україною, — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що рухомий склад нового поїзда є більш комфортним і швидким, тривалість поїздки по зазначеному маршруту складе 3 години 50 хв.

Поїзд Кишинів — Одеса складом модернізованого дизель-потягу курсуватимуть тричі на тиждень (п’ятниця, субота, неділя) за наступним графіком: відправлення з Кишинева о 06.57 і прибуття в Одесу о 10.46, відправлення з Одеси о 18.45 і прибуття до Кишинева о 22.27.

Передбачається, що в літній період пасажирський поїзд курсуватиме щоденно.

Член правління ПАТ «Укрзалізниця» Желько Марчек привітав усіх присутніх з початком курсування модернізованого поїзда. «Щиро бажаю залізничникам, щоб цей поїзд користувався великим попитом серед пасажирів, курсував щоденно та своєю бездоганною роботою тільки зміцнював стосунки між Україною та Молдовою», - зазначив Желько Марчек.

Роль своєрідного каталізатора у проекті запуску модернізованого поїзда між Україною та Молдовою належала Місії ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM) – саме так зазначив її голова Славомір Піхор. Він також додав, що запуск цього поїзда – це яскраве свідчення того, що всього можна досягти, об’єднавши зусилля та маючи зацікавленість у позитивному результаті.

Генеральний директор ДП «Залізниця Молдови» Юрій Топала нагадав про спільне минуле Одеської та Молдавської магістралей: «Колись ми були єдиним цілим – Одесько-Кишинівською залізницею, і цей поїзд є ніби історичним символом цього». Також керівник залізниці Молдови пообіцяв опрацювати питання зменшення тривалості подорожі поїздом з Кишинева до Одеси до трьох годин.


Починаючи з червня 2016 року, Місія ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні активно виступала за скорочення часу та покращення поїзда Кишинів – Одеса, що перетинає кордон. Тепер модернізований пасажирський поїзд замінив застарілий. Рухомий склад є комфортнішим і швидшим, тривалість подорожі за зазначеним маршрутом становитиме 3 год. 50 хв. Завдяки спільним зусиллям сторін залізничне пасажирське сполучення між Кишиневом і Одесою стає привабливішим. Очікується, що більш зручний міжнародний зв’язок залізницею сприятиме туристичному потенціалу обох країн.


Довідка.

На залізниці Республіки Молдова проведені роботи з реконструкції і модернізації п’яти дизель-поїздів серії Д1 на SC “ELECTROPUTERE VFU” S. A. в місті Пашкань (Румунія). Модернізація проведена відповідно до вимог правил капітальних ремонтів, згідно з технічними завданнями, вимогами нормативних документів Міжнародної спілки залізниць (UIC) і європейських стандартів, що використовуються для пасажирських вагонів міжрегіональних перевезень.

Модернізовані дизель-поїзди Д1М (до модернізації – серії Д1) обладнані кондиціонерами, автоматичною системою інформування пасажирів, доступом до Інтернету, є можливість перевезення пасажирів з обмеженими можливостями, вагонами з трьома класами комфортабельності та іншим, що дозволяє значно покращити якість обслуговування пасажирів. Також було замінено гідромеханічну коробку передач на гідродинамічну, а дизель 12VFE17/24 на дизель шведського виробництва VOLVO, що відповідає європейським стандартам екології. Більш того, термін служби модернізованих дизель-поїздів збільшується на 18 років, а витрати дизельного пального зменшені до 20%.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...