"Міняю шкіряні туфлі на кіло цукру": Щоб не померти з голоду жителі "ДНР" обмінюють речі на харчі,- журналісти (фото, відео)

В той же час за повідомленнями "новороської" "преси" жити в Донецьку і Луганську стало легше та веселіше.

Поки бойовики гуляють по ресторанах і проводять кастинги для коханок, жителі окупованих територій, щоб не померти з голоду, обмінюють на харчі свої речі і навіть іграшки дітей.

Журналісти Depo.ua вивчали, як жителі окупованого Донбасу намагаються вижити, обмінюючи речі на харчі

За повідомленнями "новороської" "преси" жити в Донецьку і Луганську стало легше та веселіше. Вони весело спростовують заяви про те, що пересічне населення голодує і зухвало розповідають, як в них все дешево.

Але одна справа – заяви, а інша – світлини і відео, де задокументовано реальні ціни окупованого Донбасу. Інколи вони вищі майже вполовину.

От ще про ціни. Порівняння цін на окупованій і вільній території Донеччини.

Ціни набагато вище не тільки за українські, а й за середні російські. Це підтверджує навіть "документ" окупаційного "уряду".

Роботи в "молодих республіках" нема, зарплатні і пенсії нижче, ніж в окупованому Криму, середньостатистичний пенсіонер отримує всього шість тисяч рублів.

Тож не дивно, що населення "республік" обмінює свої речі на найпростіші харчі – соняшникову олію, консерви, крупи і борошно.

На популярному сайті безкоштовних оголошень є розділ з обміном. Українці зазвичай обмінюються там дитячим одягом чи речами, які не підійшли за розміром. Колекціонери міняються іграшками з "кіндер-срюпризу", аксесуарами, косметикою, парфумами і посудом.

А в жителів Донбасу геть інші справи й забавки. Три роки тому вони обміняли свою Державу на химерні обіцянки російського світу. А тепер обмінюють власний одяг та іграшки своїх дітей, щоб не померти з голоду.

На деокупованих частинах Донбасу жити також непросто, але принаймні там волонтери привозять одяг і харчі, та й військові допомагають. От фото із звільненого від терористів Слов'янська - українські "карателі" роздають містянам їжу.

Фото: Твітер/@IgorZ_ua

Жителі окупованих територій для окупантів - не люди.

Так само йдуть справи в Луганській області. Ви можете сказати, що в Україні люди також продають на вулиці своє старе майно, і це дійсно так, але більшою частиною це пенсіонери. А на окупованих територіях це люди середьного віку, часто - молоді матері.

Пенсіонери ностальгують вже не за СРСР, а за часами, коли в Донецьку і Луганську "все було Україна".

"Для них усіх (йдеться про пенсіонерів, - ред) величезна мрія навіть не СРСР, а повернення до початку 2014, коли була можливість брати кредити, щось планувати і пристойно харчуватися. Не добре чи відмінно, а просто нормально. Це зараз зрозуміло, що тоді і було добре. Але стало зрозуміло це саме зараз, коли матеріальний стан катастрофічно погіршився", - пише видання "ОстроВ"

А Тим часом в "еліти ДНР" – світське життя.

Взагалі то в Донецьку і Луганську діють комендантські години: з 23: 00 до 05:00 з'являтися на вулиці не можна. Обмеження стосується і тусовщиків і тих, кому знадобилося, наприклад, в аптеку. А бойовиків не стосується. "Еліта ДНР" розважається в "Пиу Густо" і"Шахтар Плаза".

Ресторан "Шахтар Плаза", скріншот з сюжету "1+1"

У ресторані "Штальман", як повідомляють журналісти, гуляють "депутати ДНР" та інші "міністри" "молодої республіки".

Ресторан "Штальман"

"Тут право першого танцю - за людьми в уніформі, навіть якщо дівчина прийшла з кавалером. Сперечатися з ними тут вже давно не прийнято. Також новим господарям Донецька - тільки найкращі дівчата. Мало не щотижневі абсурдні конкурси краси тому підтвердження. Догодити солдатам з елітних батальйонів - головне правило тих, хто не хоче опинитися на "підвальчику", - повідомляють журналісти.

Більше актуальних новин читайте н


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...