Мінфін України планує в 2018 році кардинально зменшити кількість стипендій у ВНЗ

При цьому заступник міністра підкреслив, що відомство "не збирається зменшувати стипендію, ми хочемо її підвищити".

Министерство финансов Украины планирует в 2018 году уменьшить количество получателей стипендий до 25%, а к 2020 году - до 15%.

Об этом в комментарии VoxConnector заявил заместитель министра финансов Сергей Марченко.

Он отметил, что на сегодня стипендии получают 40-45% студентов.

При этом замминистра подчеркнул, что ведомство "не собирается уменьшать стипендию, мы хотим ее повысить".

"При 15% академических стипендиатов размер стипендии может быть на уровне минимальной зарплаты, прожиточного минимума. Мы можем выйти из прожиточного минимума (с 2018 года планируется на уровне 1700 гривен. – Ред.) и приблизиться к минимальной зарплате (с 2018 года 3,723 тысяч гривен. – Ред.). То есть уровень должен быть достаточен для того, чтобы эта стипендия была достаточной, чтобы иметь возможность проживать безбедно", - подчеркнул Марченко.

Он добавил, что с вопросом о сроках вступления в силу новых правил следует обращаться в Министерство образования.

"Мы будем настаивать, чтобы они изменили процент стипендиатов и определили размер стипендии на уровне более высоком, чем в 2017 году. У нас были такие договоренности с Минобразования, что к 2020 году мы уровень стипендиатов сократим до 15%", - подытожил Марченко.

Джерело: "Обозреватель"


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...