"Мілітаризацію нашого суспільства ми мусимо проводити, щоб перемогти такого монстра, як Росія", - Ярош

Україна потребує мілітаризації суспільства за прикладом досвіду країн Заходу, вважає народний депутат Дмитро Ярош.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" озвучив народний депутат України, заступник голови комітету з питань національної безпеки і оборони, командир УДА, колишній лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош, повідомляють Патріоти України.

"Якою б не була армія, проте перемога над таким монстром, як Російська імперія, можлива тільки в одному випадку – коли будуть мобілізовані ресурси всього українського народу, а не тільки його частини, яка перебуває в Збройних силах України.", - говорить народний депутат.

У якості прикладу він наводить естонську систему "Кайтселійт", в якій задіяні різні категорії населення.

"І навіть старий дідусь, якщо він у "Кайтселійті", чітко знає, що якщо буде наступати Росія, то йому треба піти і зняти табличку на в'їзді в село, щоб увести ворога в оману. Навіть до таких деталей там все продумано – як народ можна задіювати", - говорить Ярош.

Як приклад для наслідування депутат також приводить сусідню Польщу, в якій по воєводствам шикуються територіальні добровольчі бригади.

"Але це, знову ж таки, один з аспектів. Бо мілітаризацію нашого суспільства ми мусимо проводити. Оскільки, я ж кажу, є постійні загрози. І починається мілітаризація ще з дітей і молоді, юнацтва. У тій же Польщі спочатку йдуть парамілітарні і молодіжні організації, потім іде оця добровольча територіальна оборона, а потім вже – збройні сили", - говорить він, додаючи, що також корисний досвід швейцарської моделі оборони, коли нейтральна держава за тиждень може провести мобілізацію і виставити кілька мільйонів чоловік.

"Ніхто в Європі цього не боїться. І це якраз не порушує монополію держави на насильство, про що так часто говорить і президент, і міністр оборони, і інші посадовці. Біда лиш у тому, що наша влада часто свого ж народу боїться більше, ніж зовнішнього ворога. Я думаю, саме через це і відбуваються такі затяжки, як з моїм законопроектом про добровольчу армію. Під час війни відбуваються!", - говорить депутат, відзначаючи, що привести закон у дію можна було б буквально за пару тижнів.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...