Міфи і ритуали: У Київському університеті з'явиться курс "Гра престолів"

Відмінність курсу від Гарвардського і Каліфорнійського в тому, що матеріалом буде не лише серіал «Гра престолів», а й першою чергою цикл романів Джорджа Мартіна «Пісня льоду й полум’я», а також інтермедіальні версії тексту.

У Київському університеті імені Бориса Грінченка з наступного семестру з'явиться курс Гра престолів: міфи і ритуали, повідомляє Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Люди дивляться серіал «Гра престолів», ілюстративне фото Як розповіла авторка курсу, доктор філологічних наук, доцент Юлія Вишницька, запис на курс в університеті має розпочатися в березні.

«Хочу, щоб цей курс був корисним і цікавим не лише для філологів, а й студентів інших, навіть не гуманітарних, спеціальностей», – пояснює вона.

За словами Вишницької, ідея запровадження такого курсу виникла випадково.

«Декілька років тому побачила новину про Каліфорнійський університет, де запустили спецкурс на основі серіалу «Гра престолів». Я тоді подумала: «О, як круто!» Хоча серіал сама ще тоді не бачила. Згодом подивилася всі сезони й сказала собі: «Я теж зможу!» Захотілося, щоб студенти нашого університету Грінченка могли вивчати те, що цікаво їм і їхнім одноліткам, наприклад в Америці», – розповіла доктор філологічних наук.

Через деякий час, як розповідає Вишницька, прийшло усвідомлення, що цей курс має бути побудований на міфологічній основі.

«Відмінність мого курсу від Гарвардського і Каліфорнійського в тому, що матеріалом буде не лише серіал «Гра престолів», а й – і це першою чергою – цикл романів Джорджа Мартіна «Пісня льоду й полум’я», а також інтермедіальні версії тексту: настільні й рольові ігри, живописні полотна, засновані на фентезі-романах Джорджа Мартіна», – зазначає викладачка.

Американський телесеріал «Гра престолів» у жанрі фентезі, створений за мотивами циклу романів «Пісня льоду й полум’я» письменника Джорджа Р. Р. Мартіна. Прем’єра серіалу відбулася у квітні 2011 року, вже вийшло 7 сезонів. Всього заплановані 8 сезонів. Прем’єра 8 сезону запланована на 2019 рік.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...