Медична реформа і безкоштовні ліки: Що чекає на українців, - експерт (відео)

На даний момент Міністерство охорони здоров'я веде 18 державних програм забезпечення ліками пацієнтів. Чи буде скасовано забезпечення безкоштовними ліками?

Про це розповів експерт "Реанімаційного пакету реформ" (РПР), один із співавторів медичної реформи Володимир Курпіта в ефірі Еспрессо.TV, передають Патріоти України.

"На даний момент Міністерство охорони здоров'я веде 18 державних програм (забезпечення ліками пацієнтів - Ред.). І прийнятий закон не говорить нічого про скасування цих програм. Ці програми будуть залишені, і вони передбачають видачу безкоштовних ліків для частини пацієнтів", - повідомив він.

За його словами, поступово Україна буде переходити на іншу модель, яка називається "модель реімбурсації" або відшкодування коштів.

"Якщо хтось зараз, наприклад, отримує безкоштовний інсулін і ще якусь суму доплачує, то держава буде говорити:" Ми можемо забезпечити Вас ось таким типом інсуліну, але, якщо Ви хочете перейти на якийсь інший або дорожче, Ви маєте право доплатити різницю між тим, який був, і тим, який є ", - пояснив Курпіта.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...