Масштабний марафон пройшов у Дніпрі (фото)

З'явились яскраві фото масштабного марафону, який зібрав близько двох тисяч спортсменів.

Захід є частиною програми мера міста Бориса Філатова "Дніпро - спортивна столиця", повідомляють Патріоти України з посиланням на "Обозреватель".

У рамках змагань у Дніпрі вперше проводився Чемпіонат України з марафонського бігу, який є відбірковим туром на Чемпіонат Європи.

"Спасибі федераціям легкої атлетики України і Дніпра за те, що вони допомагають нашому місту підтримувати статус спортивної столиці. І спасибі спортсменам і спонсорам заходу", - заявив мер Дніпра.

Він також зазначив, що марафон став доброю традицією для Дніпра, а кількість учасників забігу з кожним роком зростає.

Головний приз Dnipro ATB Marathon - 300 тис. грн. під час змагань майже 2 тисячі професійних спортсменів і бігунів-аматорів з України, Швейцарії, Угорщини та Великобританії долали кілька дистанцій: 5 км, 21 км і 42 км. У спритності змагалися і маленькі бігуни - для них організували дитячі забіги.

Серед марафонців чимало іменитих спортсменів. Зокрема, учасниця чемпіонату світу, переможниця марафонів і напівмарафонів у Європі Катерина Карманенко, багаторазовий чемпіон світу з напівмарафону Василь Карпович, учасниця 24-годинного забігу Маргарита Левицька, учасник марафону на візку Дмитро Васильцов, переможниця Дніпровського марафону і напівмарафону Анна Печко, багаторазовий призер, переможець марафонів і напівмарафонів в Україні та світі Олександр Бабарика.

Також у рамках Dnipro ATB Marathon відбувся ще один забіг - благодійна "Миля добра". Близько 140 дніпрян подолали дистанцію 1,6 км, щоб зібрати кошти на реабілітацію пораненого ветерана АТО Валерія Білька. У результаті цього забігу було зібрано 20 тис. грн.

"Я дуже хотіла взяти участь у цьогорічному марафоні, проте не була впевнена, що подолаю хоча б 5 км. Але коли дізналася про "Милю добра", одразу вирішила - буду бігти. Добре, що таким чином я можу допомогти українському герою", - поділилася враженнями учасниця благодійного забігу Вікторія.

За результатами змагань, дистанцію 42 км швидше за всіх пробіг 23-річний спортсмен із Маріуполя Артем Піддубний. Цю відстань він подолав за 2 год. 21 хв. і 41 сек. Серед жінок першою стала 30-річна легкоатлетка з Хмельницького Оксана Юрчук. Вона пробігла марафонську дистанцію за 2 год. і 55 хв.

Напівмарафонську дистанцію 21 км швидше за всіх серед чоловіків подолав Павло Верецький з Іловайська. Його результат - 1 год. 07 хв. 10 сек. Серед жінок перемогу здобула Валентина Кілярська з Миколаєва з результатом 1 год. 18 хв. 36 сек.

Подолала напівмарафонську дистанцію і дружина мера міста, який зустрів її на фініші. Президент Федерації легкої атлетики Дніпра Марина Філатова пробігла 21 км за 2 год. і 13 хв. Таким чином, вона покращила свій особистий результат на 8 хвилин після напівмарафону в Будапешті.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...