"Легко дістане" до Москви: США подарували 12-е життя ядерній бомбі

Випробування ядерної бомби B61 12-ї модифікації ведуться з 2015 року.

Модернізація термоядерної бомби B61 до 12-го покоління перетворила авіаційний боєприпас з тактичної зброї в стратегічне. Про це виданню "Армейский стандарт" заявив колишній начальник управління військової безпеки апарату Ради безпеки Росії, екс-начальник Головного штабу РВСН (у 1994-1996 роках) генерал-полковник Віктор Єсін, інформують Патріоти України.

На думку російського генерала, можливість літаків-носіїв B61-12 базуватися на бази НАТО в Литві чи Латвії "фактично змінює статус цієї ядерної зброї".

"По відношенню до Росії вона перестає бути тактичною, оскільки здатна легко діставати до об'єктів центрального промислового району країни, великих міст, включаючи Москву. Це дозволяє зробити B61-12 істотним доважком до тих стратегічних наступальних сил, якими сьогодні володіють США", - вважає російський генерал-полковник.

Єсін також зазначив, що разом із бомбою удосконалюються її літаки-носії, зокрема, американські F-15 Eagle, F-16 Fighting Falcon, а також європейські Tornado. Крім того, зброю отримають винищувачі п'ятого покоління F-35 Lightning II, стратегічні бомбардувальники B-52 Stratofortress і B-2 Spirit, а також перспективний малопомітний B-21 Raider.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...