Лайфхак. Не виходячи з дому: Які держпослуги в Україні можна оформити онлайн

Онлайн-сервіси, які можуть стати в нагоді кожному.

За останні роки в Україні запрацювало багато різних електронних сервісів, покликаних полегшити життя тим, кому потрібні державні послуги. Онлайн можна оформити субсидію і допомогу на дитину, зареєструвати юрособу, записатися на прийом до держорганів і навіть отримати довідку про відсутність судимості. Патріоти України пропонують добірку сервісів, які можуть стати в нагоді кожному

Онлайн Дім Юстиції

За допомогою цього сервісу можна без контакту з представниками влади замовити повторні документи про державну реєстрацію актів цивільного стану: свідоцтво про народження, шлюб або його розірвання, смерть, зміну імені, а також витяги з Державного реєстру таких актів. А ще за допомогою цього сервісу можна записатися на прийом у відділення РАЦС. Теоретично - на зручний час.

Також сервіс пропонує онлайн реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, громадських організацій та ЗМІ.

Ще одна функція - надання інформації з різних реєстрів. Наприклад, на сайті можна зайти в реєстр ЗМІ, громадських організацій, боржників, люстрованих чиновників, нотаріусів та ін.

А ще за допомогою сервісу можна влаштуватися на роботу в органи державної влади. В розділі "Соціальний ліфт" є можливість створити резюме і відправляти заявки по вакансіям (вони теж тут розміщені) або на стажування.

І одна з основних функцій - можливість отримати електронний цифровий підпис (ЕЦП). Вона потрібна для подальшого використання більшості електронних сервісів.

Відзначимо, що доступ до багатьох з перерахованих сервісів є і через Кабінет електронних сервісів Мін'юсту.

А на Єдиному державному порталі адміністративних послуг крім перерахованих вище опцій зібрано ще й безліч інших. Наприклад, з його допомогою можна отримувати різні ліцензії, потрапити в меню замовлення пенсійного посвідчення або свідоцтва про загальнообов'язкове державне соціальне страхування (правда в цьому випадку користувач потрапить для оформлення на сайт Пенсійного Фонду) або оформити допомогу при народженні дитини (через сервіси Міністерства соціальної політики) .

Майданчик зручний тим, що всі ці функції і реєстри на ній зібрані в одному місці, тому користувач швидко потрапляє саме на той сервіс, який йому потрібен.

iGov

iGov - ще один корисний портал, хоча поки що багато з вказаних сервісів на ньому не запущені або працюють тільки для певних регіонів. Наприклад, можна записатися в зручне місце і час на оформлення ID-картки або закордонного паспорта, подати заяву на реєстрацію шлюбу або записатися на прийом для реєстрації новонародженої дитини. У майбутньому на сайті повинні повноцінно запрацювати сервіси для переселенців, пенсіонерів і навіть бажаючих іммігрувати в Україну.

Деякі державні установи і відомства теж надають онлайн послуги на своїх майданчиках. Наприклад, на сайті Державної міграційної служби України можна записатися в електронну чергу на оформлення закордонного паспорта або ID-картки, дізнатися, на якому етапі перебуває процес.

На сайті Міністерства соціальної політики України можна оформити допомогу при народженні дитини або відправити дані для попереднього розгляду для оформлення субсидії (жителі Вінницької, Волинської та Донецької областей, які користуються електронним підписом або BankID, можуть відразу відправити документи на оформлення).

На сайті Пенсійного Фонду можна переглянути свою пенсійну справу, дані з реєстру застрахованих осіб, записатися на прийом, залишити заяву на призначення або перерахунок пенсії, запит на підготовку паперових документів та ін.

На сайті головного сервісного центру МВС можна замовити довідку про відсутність судимості, а на сайті СБУ - подати запит на оформлення пропуску в зону АТО.



Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...