Лайфхак: Як обрати ранню полуницю і чи безпечна вона (відео)

Полуниця цьогоріч завдяки спекотній весні дозріла на 3 тижні раніше.

Урожай щедрий і як ніколи ранній. Полуниця цьогоріч завдяки спекотній весні дозріла на 3 тижні раніше. Щоправда, попри це ціни на ягоду чималі: у столиці – за кілограм просять 140-170 грн. Про це йдеться у відео видання Факти на Youtube, інформують Патріоти України.

Іван Зейкан має 10 соток полуниці. Вирощує її все життя. Чоловік радіє – урожай цьогоріч щедрий. А через спеку у квітні – ранній. Ягоди дозрівають на очах. У виноградівському районі на Закарпатті полуниці не вирощує хіба лінивий.

Сорти в основному голландські, технології вирощування – австрійські. Полуничні рядки вкриті чорною плівкою, щоб біля кущів не росли бур’яни і затримувалася волога. До кожного кущика підведене крапельне зрошування. Добрива – теж лише натуральні – кажуть фермери.

Полуницю в пана Івана купують навіть заводи дитячого харчування. Каже, контроль дуже ретельний. Бо десерти з його ягід їдуть за кордон. На місцевих ринках якість диктує конкуренція. Полуницею тут торгує ледь не кожна хата. Тому вона дешевшає чи не щогодини. Нам пропонують кілограм за 50 грн.

На київських базарах ціни – значно вищі – 140 – 170 грн за кг. Окрім закарпатської ягоди тут торгують одеською та херсонською. Продавці підказують, як обрати найсмачнішу. Можна оприділити по зовнішньому вигляду, гарний свіжий хвостик, ніде не лопнута, зріла.

На стихійних ринках можна знайти і дешевшу полуницю – 120 і навіть 100 грн за кіло. Щоправда, чи безпечна вона – гарантій мало.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...