Київ на туристичній мапі світу на погляд іноземців

Одним із чинників є вартість. Влітку міжнародна консалтингова компанія Mercer опублікувала щорічний рейтинг найдорожчих для іноземців міст світу. Українська столиця увійшла до ТОП-50 найдешевших міст.

Потреба у появі такого інструменту виникла в останні два роки у зв’язку зі збільшенням кількості туристів. Тільки за перші півроку Київ відвідало 1, 2 млн. Таким чином, місто наближається до показників 2012-2013 рр. - останніх до анексії Криму та конфлікту на Донбасі. Тоді у середньому ця цифра складала 1,5-1,7 млн іноземних гостей.

Окрім «KyivPass» маємо ще чимало ідей, як привернути увагу міжнародного туриста до Києва. Наприклад, від мерії подали народним депутатам рекомендації до ЗУ «Про туризм», в якому хочемо повернути контроль за туристичною діяльністю на місця. Серед низки пропозицій - видача посвідчень екскурсоводів. На сьогодні сірий ринок гідів складає біля 80%, лише 20% зареєстровані та мають відповідну освіту.

Чи не головний виклик – забезпечити Києву повноцінне транспортне сполучення. У першу чергу – авіаційне. Не секрет, що за останні роки низка авіакомпаній скоротила кількість рейсів або зовсім пішла з українського ринку. Сьогодні виправляємо ситуацію.

У травні до столиці повернулась найбільша італійська авіакомпанія Alitalia, рейси виконуються щоденно. Влітку азербайджанський лоукост-перевізник Airways повідомив про готовність восени запустити рейс з Баку до Києва, а днями авіакомпанія Qatar Airways (Катар) запустила щоденні рейси з Дохи до аеропорту «Бориспіль». Звісно, не додав оптимізму скандал навколо відмови Ryanair заходити в Україну, але в цій історії ще не поставлена крапка. У цілому позиція столичної влади – залучати кожні 2-3 місяці нові авіакомпанії до Києва.

Насправді, враження від міста складаються з дрібниць. Київ зручне та комфортне для туриста місто: починаючи від затишних кафе, сучасного транспорту і закінчуючи відомими мережевими готелями. До того ж столиця має потужну конкурентну перевагу — бюджетність відпочинку. Влітку міжнародна консалтингова компанія Mercer опублікувала щорічний рейтинг найдорожчих для іноземців міст світу. Українська столиця увійшла до ТОП-50 найдешевших міст.

Недооцінювати важливість міжнародного туризму не варто. Сьогодні це четверта за обсягом експортна категорія після палива, хімічних речовин і продуктів харчування. А за даними Всесвітньої туристичної організації ООН вклад туризму у світовий ВВП сягає 10%. І все переконливо свідчить про подальший ріст галузі.

Тож Київ має тримати руку на пульсі. Так, ми не є «Меккою» мандрівників, але на туристичній мапі світу наше місто точно не губиться. І сьогодні на ній ми вже не маленька цятка, а чіткі обриси цікавої для іноземних гостей столиці.

Володимир Прокопів

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...