Куди "рюкзаки Авакова" завели: "Народний Фронт" звинуватив главу НАБУ в співучасті у вбивстві та захопленні землі

Фракція "Народного фронту" вимагає розслідувати можливу причетність нинішнього глави НАБУ Артема Ситника до незаконного заволодіння дорогою землею унаслідок убивства її власника.

Про це з трибуни Верховної Ради заявив народний депутат Максим Поляков, повідомляють Патріоти України .

"Фракція "Народний фронт" хоче Вам повідомити про факти розкрадання земель у Київській області. Йдеться про Обухівський район, с. Козин, де було вкрадено 125 га землі. Цим розкраданням займалися відомі злочинці, а зараз це високопоставлені чиновники. На той час це прокурор Київської області, пан Гайсинський і начальник слідства, пан Ситник. Ці дві особи займалися тим, що привласнили 125 га землі. у 2008 році відбулася подія, коли порушили кримінальну справу в Київській області, а саме прокурором Гайсинським. а після цього був убитий Рожевець, на якого була оформлена ця земля. Гайсинський звільняється з Київської прокуратури і стає власником цієї землі. Після це слідство щодо вбивства Рожевця веде Ситник. Завершує тим, що це було не вбивство, а самогубство. Після цього звільняється і стає керуючим партнером компанії "Гайсинський і Ситник". Ми вимагаємо розслідувати кримінальну справу, Генпрокуратура повинна доповісти інформацію щодо розслідування цієї кримінальної справи. Вартість землі 500 млн дол. Ми звертаємося до МВС зареєструвати провадження за фактом вбивства пана Рожевця і розслідувати, яким чином сьогоднішній високопоставлений чиновник, у якого руки по лікоть у крові, може очолювати цю організацію", - заявив Поляков в оточенні колег по фракції, які також вийшли до трибуни.
За словами депутата, минулого тижня Ситнику був виписаний протокол про корупцію через конфлікт інтересів.
"Але цього ж дня пані Корчак (главу НАЗК. - Ред.) викликають на допит з тим, щоб вона дала інформацію про якісь паркувальні місця. Ми вимагаємо не чинити тиск на НАЗК. Розслідувати факти корупції. Усунути Ситника на час, поки триває розслідування, і публічно розслідувати ці злочини", - заявив Поляков.
Нагадаємо, що Поляков разом із депутатом Бориславом Розенблатом - фігурант так званої "бурштинової справи". Крім того, підозрюваною у справі є помічниця депутата Полякова Тетяна Любонько.
За інформацією НАБУ, загальна сума хабарів за зміни законів в інтересах бурштинового бізнесу становила 311 тис. доларів. 11 липня Верховна Рада надала дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Максима Полякова та Борислава Розенблата, які є фігурантами справи щодо отримання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні.
Зазначимо, що в 2008-2011 рр. нинішній глава НАБУ Артем Ситник працював начальником слідчого відділу прокуратури Київської області. А з 2011 по 16 квітня 2015 рокіу мав адвокатську практику в адвокатській фірмі "Юридичні гарантії", обіймаючи посаду керівного партнера. Одним з партнерів цієї адвокатської фірми є Юрій Гайсинський, який з липня 2002 по липень 2007 рр. працював прокурором Київської області.
Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...