"Кто-то же должен защищать страну": Мережу вразила історія 20-річної захисниці України з позивним "Кнопка"

Дівчина з дитинства цінувала дисципліну та внутрішній порядок. При цьому Віка має лише 148 см зросту та "не дотягує" до норматива.


Через свій зріст — 148 см — Віка отримала позивний "Кнопка". Дівчина потрапила на фронт у 19 років. Та відверто зізнається, що для цього довелося трохи "перехитрити систему", дописавши собі кілька сантиметрів. Історія Вікторії з'явилася на facebook-сторінці фонду "Повернись живим", повідомляють Патріоти України.

Кулеметниця-гранатометниця за військовою спеціальністю з позивним "Кнопка" народилася у Чигирині, Черкаська область, поруч з яким знаходиться історичне урочище Холодний Яр. Саме тут у 1918-1922 роках діяли повстанські загони проти радянської влади.

"Тому прагнення захищати свою країну від поневолення у дівчини в крові", — говорять про Вікторію на сторінці "Повернись живим".

Цікаво, що Вікторія потрапила на фронт, коли їй було лише 19 років. Дівчина згадує, як їй доводилося бігати в учбовому центрі у "Десні" по 8 км у бронежилеті та касці. А поруч в цей час бігали хлопці.

При цьому Віка має лише 148 см зросту та "не дотягує" до норматива.

"Щоб потрапити до війська, їй довелося приписати собі кілька сантиметрів, бо не проходила за стандартами", — говориться у історії "Кнопки".

Українська захисниця Вікторія з позивним "Кнопка" (фото: facebook.com/backandalive)

За словами дівчини, під час навчання вона полюбляла нічні стрільби, оскільки "це красиво".

При цьому її родина до військових ніякого відношення не має. Проте Вікторія розповідає, що змалку цінувала внутрішній порядок та дисципліну. Більше того, в дитинстві дівчина займалась деревообробкою та якимись токарними роботами, робила підсвічники, а ще її цікавили армія та зброя. А от ляльки її мало цікавили — тільки машинки.

"З мого класу жоден хлопець не пішов служити, всі ховалися. Але хтось же має захищати країну", — говорить Вікторія.

"Вона справляє враження дуже позитивної, відкритої людини з сяючою усмішкою, і ще такої, яка вірить, що будь-які перешкоди можна здолати і досягнути мети, якщо докласти всіх зусиль", — описують Віку на сторінці фонду.

Дівчина цитує китайську мудрість: той, хто прагне смерті, ніколи її не знайде. І впевнена, що військовими не стають, а народжуються. Проте 20-річна Віка жаліється, що комбат не пускає її на "нуль" до кулемета, тому змушена була перевчитися і виконувати обов’язки зв’язківця.

Зазначимо, що 29 серпня — День пам'яті загиблих за свободу України. Проходить четверта річниця Иловайской трагедії, коли Україна зазнала важких втрат в серпні 2014 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...