"Кремлю не відмитися", - російський письменник і публіцист

Убитий у Києві екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков – це другий екс-офіцер Федеральної служби безпеки РФ Олександр Литвиненко, отруєний полонієм у Лондоні, вважає Латиніна

Російський письменник і публіцист Юлія Латиніна

Латиніна: Якими б не були безпорадними київська поліція і СБУ, вони кинуть на розкриття цього злочину всі сили .

Убитий у Києві екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков – це другий екс-офіцер Федеральної служби безпеки РФ Олександр Литвиненко, отруєний полонієм у Лондоні. Таку думку висловила російський письменник і публіцист Юлія Латиніна в колонці "Новой газеты".

Вона зазначила, що Вороненков – "не ангел", і на ньому "проби ніде ставити", однак до Литвиненка теж було багато запитань.

"Литвиненко був плоть від плоті дрібно корумпованої ФСБ 90-х років, який поставив не на того наймача – Бориса Березовського... Те ж саме – Вороненков. Ще недавно він був частиною режиму: того самого апарату силовиків, які, як вампіри, смокчуть російський бізнес, що зникає, заробляють не на виробництві, а на віджиманні, роблять чорне білим, верхнє – нижнім, і в процесі добувають з перемелених ними доль справжню, щиру, доларову зелень", – заявила журналістка.

Вона зазначила, що Вороненков теж належав до фракції, яка програла, тому втік до України.

"З Литвиненком його ріднить і ще один момент: обидва вони були силовиками. Як таких їх сприймали як зрадників... У КДБ існує довга і почесна історія поводження зі зрадниками, розпочата в 1930-х роках убивствами Ігнатія Рейсса і Вальтера Кривицького – співробітників НКВС, які жахнулися сталінських чисток і обрали волю", – підкреслила Латиніна.

На її думку, Вороненков не був небезпечний для режиму президента РФ Володимира Путіна.

"По-перше, він нічого не міг розповісти, що невідомо всій Москві. По-друге, у сучасному світі немає нічого, від чого не можна відірватися. Справа тут в іншому: саме в честі мундира. Путін як колишній офіцер КДБ повинен був сприймати і Литвиненка, і Вороненкова дуже болісно", – розповіла вона.

Водночас Латиніна зауважила, що вбивство Вороненкова і вбивство журналіста Павла Шеремета, яке теж відбулося в Києві, виглядають зовсім по-різному.

"Якими б не були безпорадними київська поліція і СБУ, вони кинуть на розкриття цього злочину всі сили. На мій погляд, є дуже велика ймовірність, що його розкриють, так само, як розкрили вбивство Литвиненка. У такому випадку Кремлю не відмитися. У кращому випадку лінія захисту буде така: "це самодіяльність", "намагалися догодити". Діяти ця лінія захисту буде тільки на ольгінських тролів", – зазначила публіцист.

Латиніна підкреслила, що тепер, незалежно від мотивів Вороненкова, той перетвориться на мученика і святого.

"У Кремлі можуть бути впевнені, що в нинішньому становищі Росії вбивство Вороненкова буде супроводжуватися не меншим міжнародним скандалом, ніж теракт у центрі Лондона із застосуванням полонію. І навряд чи хтось у західних ЗМІ буде входити в тонкі душевні подробиці про те, що спонукало Вороненкова. Кілька пострілів назавжди вивели цю людину з афериста, який утік від розбирання, в мученика і святого, який поліг у нерівній боротьбі з Кремлівським Злом", – підсумувала вона.

Удень 23 березня кілер убив Вороненкова в центрі Києва. Охоронець політика смертельно поранив нападника, хоча сам дістав поранення.

Генпрокурор України Юрій Луценко поклав на Росію відповідальність за вбивство у Києві екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова. У Нацполіції основною версією теж уважають дії РФ.

Президент Петро Порошенко назвав подію актом державного тероризму з боку Росії.

У мережу потрапили кілька відео з місця події. Одне з них зняли з вікна сусіднього будинку.

Відео очевидця, зроблене на місці вбивства екс-депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова. Запис зробили з будинку навпроти відразу після замаху. На записі Вороненков лежить нерухомо.

Поруч з ним на коліні стоїть людина з пістолетом, імовірно, його охоронець, який дістав поранення. За кілька метрів лежить ще один чоловік, імовірно, убивця. Поліцейська машина приїхала до місця події через 3,5 хвилини після початку запису.



Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...