Кремль простягає жадібні руки до українського Закарпаття: Росія влаштовує провокації і військові тренування

Росія влаштовує провокації на Закарпатті для дестабілізації кордонів ЄС.

Розвиток конфлікту на Закарпатті може свідчити про спроби Москви дестабілізувати ситуацію на східних кордонах Євросоюзу. Москва фінансує угорські праворадикальні організації для проведення інформаційної кампанії проти НАТО і ЄС. Про це заявив керівник громадської організації Бізнес-рада ЄС-Україна Джеймс Вілсон, пише EU Observer, інформують Патріоти України.
Так, автор наголошує, що Угорщина є ключовою матою провокаційних дій, які спонсорує Росія.
"Європейські лідери, ймовірно, залишаються сліпими щодо того, що відбувається, і не здатні визнати потенційну загрозу, яка виникає для цивілізованої демократії", – зазначає він.
Вілсон стверджує, що угорські праворадикальні організації за рахунок Москви проводять агресивну інформаційну кампанію проти НАТО і ЄС. Окрім того, вони намагаються викривити події, що розгортаються на сході України.
До таких проросійських організацій автор статті зараховує "Нову угорську гвардію", "Молодіжний рух шістдесяти чотирьох округів", "Юнацьку армію", "Угорський рух самооборони" та організацію "Вовки".
"Вони організовують військові тренування для їхніх членів, часто із залученням російських військовослужбовців або російських військових дипломатів в якості інструкторів,"– стверджує Вілсон.
Експерт вважає, що російські дезінформаційні кампанії мають нав’язати екстремістським організаціям "сценарій Криму". Вони переконують, нібито Угорщина за прикладом Криму може претендувати на розширення своїх кордонів завдяки українському Закарпаттю.
За словами автора, тим самим пояснюється активність угорських сепаратистських рухів в сусідніх Україні та Румунії.
Одним з інвесторів таких рухів автор статті називає Костянтина Малофєєва – близького до Володимира Путіна бізнесмена із бізнес-інтересами в Угорщині.
"Головна складова російської стратегії в Угорщині – створення в країні центру прокремлівського правого "Міжнародного руху", – наголошує Вілсон.

До слова, нещодавно міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто категорично заперечив існування намірів його держави щодо зміни кордонів чи захоплення окремих районів Закарпаття. Сійярто також запевнив, що Угорщина не домагатиметься статусу автономії українського регіону.

Скріншот статті видання euobserver

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...