Кремль незаконно "впарює" свої паспорти українським в'язням на основі "нікчемної" угоди

У Росії змушують отримувати російське громадянство українських в'язнів, яких вивезли в Адигею після анексії Криму, на основі неправомірного договору.

Про це йдеться у відповіді МЗС на інформаційний запит "Крим.Реалії".

За наявною інформацією українського міністерства, підконтрольна Кремлю влада примушує українських в'язнів приймати російське громадянство на підставі так званого "Договору між Російською Федерацією і Республікою Крим про прийняття в Російську Федерацію республіки Крим і освіти в складі Російської Федерації нових суб'єктів" від 18 березня 2014 року.

"З правової точки зору зазначений "договір" є таким, що суперечить імперативним нормам міжнародного права, а саме, порушує зобов'язання держав утримуватися від будь-яких дій, що підривають територіальну цілісність суверенних держав, закріплені в Декларації про принципи міжнародного права, що стосуються дружніх відносин і співробітництва між державами в відповідно до Статуту ООН, прийнятою резолюцією Генасамблеї ООН № 2625 в 1970 році", - йдеться в документі.

У відомстві пояснили, що відповідно до статті 53 Віденської конвенції про право міжнародних договорів з 1969 року, такі договори є "нікчемними", а, отже, не можуть мати жодних правових наслідків.

Також українське МЗС наголосило, що в анексованому Криму продовжується дія Конституції та законів України. Примусове надання громадянам України, які проживають на цій території, громадянства Росії, не визнається Україною і не є підставою для втрати громадянства України.

Цього місяця Міністерство закордонних справ України висловило категоричний протест та обурення у зв'язку з черговою хвилею політичних репресій та порушень прав людини з боку Кремля щодо громадян України. За останній місяць було винесено як мінімум 5 політично вмотивованих вироків, пов'язаних з позбавленням волі, 7 осіб було заарештовано або оштрафовано.

У червні повідомлялося, що з початку російської окупації Криму на територію материкової України було переведено 12 в'язнів, які були ув'язнені ще до початку конфлікту.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...