Корисна порада водіям: Штрафи не страшні, - юрист (відео)

Те ж стосується і так званих штрафних "листів щастя".

Будь-який штраф, виписаний поліцією за порушення правил дорожнього руху, на сьогоднішній день в Україні можна успішно оскаржити. Про це розповів автоюрист Вадим Володарський, повідомляють Патріоти України. За його словами, причина криється в сучасному українському процесуальному законодавстві, зокрема - у рішеннях Конституційного суду України.

"У нас зараз немає ні протоколів, ні інших документів, де водій може висловити свою думку про те, що він не згоден із порушенням. І є рішення КСУ від 26 травня 2015 року, яким чітко вказано, що складання постанови безпосередньо на дорозі, коли водій не має часу для підготовки до захисту, для звернення за правовою допомогою і т.д. - це порушення його прав", - пояснив Володарський.

Він запевнив, що на цій підставі подібні штрафи, виписані на дорозі, можна оскаржувати в судовому порядку.

"Якщо ж це "листи щастя", то у нас зараз прописано, що без встановлення безпосереднього порушника накладати штраф на власника... є рішення КСУ, ще від 22 грудня 2010 року, яким норма, що існувала на той момент із цього приводу, визнана неконституційною", - розповів юрист.

Володарський уточнив, що тоді ж Конституційним судом була висловлена думка, що для залучення до будь-якої відповідальності, зокрема адміністративної, вчинення конкретного протиправного діяння необхідно прив'язати до конкретної особи.

"Не до власника, а безпосередньо до порушника", - підсумував автоюрист.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...