Компанія Facebook провела другий успішний політ безпілотника, який має забезпечити доступ до інтернету в усьому світі

Цукерберг зазначив, що в майбутньому створять цілий флот безпілотників, які забезпечать інтернет-зв'язок у всьому світі.

Aquila в небі над Арізоною

Компанія Facebook провела другий успішний тестовий політ безпілотника на сонячних батареях Aquila, написав засновник соцмережі Марк Цукерберг на своїй сторінці.

"Під час цього випробування він пролетів 1 годину 46 хвилин над пустелею і благополучно приземлився неподалік від Юми, у штаті Арізона. Ми успішно зібрали безліч даних, які дадуть нам змогу оптимізувати ефективність Aquila. Ніхто ніколи не будував безпілотника, який літатиме місяцями, тому нам потрібно налаштувати кожну деталь, щоб все налагодити", – заявив він.

Цукерберг зазначив, що в майбутньому створять цілий флот безпілотників, які забезпечать інтернет-зв'язок у всьому світі.

"Сьогодні більше ніж половина населення світу – 4 мільярди людей – усе ще не можуть отримати доступу до інтернету. Одного дня Aquila допоможе змінити це", – підкреслив він.



Про створення Aquila Цукерберг повідомив у 2015 році. За його словами, безпілотники будуть оснащені лазерними випромінювачами для роздавання інтернету наземним користувачам "буквально з небес".

Компанія Facebook провела перше випробування Aquila в липні 2016 року. Тоді апарат був у повітрі 96 хвилин. Цукерберг назвав випробування успішними.

Розмах крил Aquila приблизно такий, як у літака Boeing 737, водночас його маса становить лише близько 450 кг.

Соціальну мережу Facebook було засновано у 2004 році. Сьогодні вона є найпопулярнішою у світі. Наприкінці серпня 2015 року протягом одного дня до мережі вперше зайшов мільярд осіб. Станом на червень 2017 року кількість користувачів Facebook сягнула 2 млрд осіб.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...