Коли запрацює безвіз для України, - інфографіка "на пальцях"

Уже в червні українці зможуть подорожувати у Шенгенську зону без віз, якщо процедура в Раді Європи пройде за планом.

Подорожувати без віз можна всіма країнами ЄС, за винятком Великобританії та Ірландії. Безвізовий режим поширюється також на Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію, які не входять до Євросоюзу. Пропонуємо дослідити карту країн, кордони яких відкриються перед українцями уже цього літа.

Подорожувати до Шенгену без віз можуть лише власники біометричних паспортів - це головна умова. У цьому паспорті міститься інформація про відбитки пальців власника. Крім того, прикордонники можуть додатково вимагати певні документи, щоб перевірити мету подорожі - запрошення від родичів чи друзів, бронювання готелю якщо подорожуєте як турист, запрошення від ділових партнерів або організаторів конференцій, запрошення з університету або участь у семінарах.

Країни Шенгенської зони/ інфографіка 24 Канал

Окрім підтвердження мети подорожі, можуть вимагати: зворотний квиток, щоб пересвідчитися, що ви повернетеся в Україну в відведений термін; підтвердження фінансової спроможності, яку доводять випискою із банківського рахунку або ж наявністю готівки із розрахунку близько €40 на добу перебування; медичну страховку.

Візитів може бути скільки завгодно, проте слід пам'ятати: безвізовий режим не надає українцям права роботи в ЄС; це також не дає підстав для виїзду на постійне проживання. Тобто у цих двох випадках українцям й надалі потрібна буде спеціальна віза.

Безвізовий режим не надає українцям права роботи в ЄС

З безвізовим режимом в'їзд українцям у країни ЄС дозволять не довше, ніж на 90 днів протягом півроку.

Про це йдеться у сюжеті Deutsche Welle.

Близько трьох мільйонів українців уже мають біометричні закордонні паспорти, саме стільки необхідних для безвізових подорожей до країн Шенгенської зони паспортів, видала Державна міграційна служба.

При цьому, за словами речника Державної міграційної служби України Сергія Гунька, за останній рік кількість біометричних паспортів, отриманих українцями, збільшилася удвічі.

Зараз ми за місяць приймаємо 170-200 тисяч заявок на закордонні паспорти. Нехай буде сплеск на 50 відсотків, до 250-300 тисяч. Це – не проблема,
– запевнив Гунько.

Зараз по всій Україні працює близько 600 офісів, уповноважених державою на видачу біометричних паспортів.

Подорожувати без права на роботу, не більше ніж 90 днів, щопівроку можна буде до всіх країн ЄС, за винятком Великої Британії та Ірландії. Українці зможуть їздити без віз до чотирьох країн, що не входять до ЄС, проте є учасниками шенгенської зони – Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Усі подробиці про безвізовий в'їзд для відвідування Шенгенської зони надає документ офіційного сайту Євросоюзу (англ).

За матеріалами ЗМІ

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...