Коли Україна в серці: Переселенка з Донецька створює унікальні вироби з етнічними мотивами (фотофакти)

Марина талановито розписує дерев'яні вироби і створює шаржі на пляшечках і посуді.

Переселенка з Донецька Марина Баньковський відкрила невеликий магазин в Дружківці на Донеччині. Дівчині довелося в невеликому місті направити свій художній талант в інше русло. Вона оформляє в українській стилізації побутові речі.

"Один келих роблю один день. Потім він підсихає. Це спеціальна харчова фарба під випал для скла, для кераміки. Обпалюю в духовці при певній температурі і вже не боїться він механічних впливів, і можна мити", - розповідає дівчина, передають Патріоти України з посиланням на Донецькі новини. Усі фото: Роботи художниці Марини Баньковської.

Марина розписує дерев'яні вироби і створює шаржі на пляшечках і посуді. Розповідає, що її роботи коштують недорого та користуються попитом за кордоном. Більшість речей вона робить під замовлення.

Її улюблена техніка - точкові малюнки, з допомогою яких можна "одягнути" у вишиванку або нанести національний візерунок на що завгодно, головне - посидючість.

"Нічого не придумала, все вже є - українська вишивка. Подобається точкова техніка, вона виходить, як вишиваночка, як бісером. З деревом йде контакт, воно живе, з ним приємно працювати. Це не просто моє хобі, не просто моя робота", - розповіла Марина.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...