Сніданок – один з головних прийомів їжі за день, стверджують дієтологи. Відтак людям, які борються із зайвими кілограмами, варто звертати пильну увагу на це, повідомляють Патріоти України.
За словами експертів, сніданок повинен не тільки заряджати енергією на весь день, але й приносити естетичну насолоду. Тому варто додавати барвисті інгредієнти до їжі, щоб створити настрій та розпочати ранок з посмішки. Однак це не єдині правила, яких потрібно дотримуватись. Фахівці вивели Топ-3 корисні поради для сніданку.
Дієтологи радять вживати їжу упродовж години після сну. Таким чином сніданок збадьорить та дозволить організму збагатитись потрібними ферментами і калоріями. Водночас науковці довели, що правильно обрана їжа зранку впливає на подальше харчування упродовж дня та вечерю.
Хоч експерти стверджують, що сніданок повинен бути ситним, не варто збільшувати порцію. Адже організм повинен отримати користь від прийому їжі та збагатитись енергією, а не витрачати її на перетравлення їжі. Окрім цього, завелика порція їжі зранку може спровокувати сонливість. Відтак не тільки час, але й кількість їжі впливають на самопочуття впродовж дня.
Дуже важливо обрати так званий "правильний сніданок". Експерти стверджують, що слід надавати перевагу тим стравам, які повільно перетравлюються, утримуючи голод під контролем. Серед таких – продукти з високим рівнем білка та клітковини. Зокрема, каші, яйця, сир та банани.
Пропонуємо кілька смачних рецептів, на які не треба витрачати надто багато часу.
Італійська кухня сповнена яскравих красивих незвичайних страв. Одним з таких є закуска під назвою «фріттата». Цю страву готують на сніданок, ланч або обід. Воно прекрасно насичує організм і збагачує його вітамінами і мікроелементами. У приготуванні ця закуска нагадує омлет, але є ряд характерних відмінностей. Крім яєць фріттата включає в свій склад різну начинку. Це можуть бути овочі, зелень, ароматні трави. Блюдо відрізняється і тим, що готують його не тільки на плиті, але і в духовці – спочатку воно смажиться до напівготовності в сковороді, потім допікається.
Інгредієнти:
3 столові ложки оливкової олії
1 середня цибулина, тонко нарізана
8 великих яєць
1/2 чашки жирних вершків
2 столові ложки свіжого нарізаного розмарину
2 столові ложки свіжого нарізаного чебрецю
Чверть чашки свіжої нарізаної петрушки
1/2 чайної ложки солі
1/2 чайної ложки свіжомеленого перцю
1/2 чашки рікотти
Рецепт приготування італійського омлету з рікоттою та цибулею
Увімкнути духовку на 190 ° C. Поки духовка нагрівається, поставити на плитку велику сковороду і на середньому вогні нагріти оливкову олію. Додати порізану цибулю і тушкувати її 5-7 хвилин.
Поки цибуля готується, в мисці змішати яйця, вершки, трави, сіль та перець.
Коли цибуля стане золотисто-коричневою, знизити температуру і залити яєчну суміш. Готувати її 8 хвилин на повільному вогні.
Додати 6 чайних ложок рікотти, поставити сковороду в духовку і запікати омлет протягом 10 хвилин.
Інгредієнти:
90 грамів сиру (бажано м'якого чеддеру), натертого на крупній тертці
4 скибочки білого хліба для сандвічів
2 столові ложки розтопленого вершкового масла
Рецепт приготування сандвічу з плавленим сиром
Нагрійте сковороду на середньому вогні. Поки нагрівається, прокласти сир між двома скибочками хліба.
Змастити половиною масла одну сторону сандвіча, покласти промасленою стороною на сковорідку, масло, що залишилося вимазати на верхню частину. Обсмажувати хвилин 5-10 з кожного боку і відразу подавати.
Інгредієнти:
1 стиглий банан
1 чашка листя шпинату
1 столова ложка меду
1 чашка холодного мигдального молока
Рецепт приготування смузі з бананом і шпинатом
Змішати всі інгредієнти в блендері до отримання однорідної маси і одразу вдивати.
Інгредієнти
6,5 чашки вівсяних пластівців
1 столова ложка солі
1 чайна ложка кардамону
половина чайної ложки кориці
1 чашка оливкової олії
1 чашка кленового сиропу (або меду)
1,5 чайної ложки екстракту ванілі
1,5 чашки кокосової стружки
1,5 чашки подрібнених грецьких горіхів
1,5 чашки подрібненого мигдалю
Рецепт приготування граноли
Розігріти духовку до 175 ° C. У великій мисці змішати вівсянку, сіль, кардамон та корицю. У меншій мисці змішати оливкову олію, мед (або кленовий сироп) і екстракт ванілі. Додати у вівсянку всю отриману рідину, крім кількох столових ложок.
Розкласти гранолу на деко без олії і паперу для випікання. Поставити в духовку на 10 хвилин, перевернути і запікати ще 10 хвилин.
Поки гранола в духовці, злегка подрібнити горіхи і змішати з оливковою олією.
Після того як гранола запечеться в духовці 20 хвилин, додати горіхи і запікати ще 6-7 хвилин.
Дістати, дати охолонути і зберігати в контейнері, у який не потрапляє повітря. Така суміш може зберігатися зберігається не більше місяця.
Перед подаванням можна змішати з сушеними фруктами.
Смачного сніданку!
За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...
Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...