Хто з українців і чому їде відпочивати в окупований Крим

За 4 роки окупації у півострова сформувалося своє коло українських відпочивальників. Їдуть люди з різних областей.

Галина Іванівна повертається додому в бадьорому настрої. У Криму відпочивала в приятельки. Каже, єдина незручність – змушена була перейти на російську мову, хоча на півострові українську ще не забули. Про це йдеться у відповідному відео, розміщеному на YouTube-каналі видання Факти.

Українські відпочивальники повертаються з Криму засмаглими, але трохи збентеженими. Ціни на курортах півострова – як у Туреччині, але сервіс залишився радянський.

За 4 роки окупації в півострова сформувалося своє коло українських відпочивальників. Їдуть люди з різних областей. Більшість їде до родичів, бо так звикли роками. Усі нарікають на незручності на пунктах перетину. Приміром, на Каланчаку від українських до російських прикордонників потрібно пройти пішки 800 метрів.

Дістатись до Криму легко. Завзяті водії за 200 грн довезуть на автобусі із Херсона до Сімферополя. Однак, щороку кількість українців, що їдуть на півострів, зменшується. За перший місяць літа Крим відвідали на 6% менше туристів з материкової України, ніж у червні минулого року.

На межі з Кримом працюють 3 контрольні пункти: Каланчак, Чаплинка і Чонгар. Черг, як це було 4 роки тому, тут уже немає. Прикордонники відкрили додаткові віконця для контролю, регулюють рух машин і пішоходів.

Коли наша знімальна група завершила роботу, прикордонники повідомили, що з окупованого Криму почали випускати людей значно швидше. Натомість з українського боку затримували – аби утворилася черга. Пояснення просте, там з’явилася телевізійна група, якій потрібна була ідеологічно правильна картина. Мовляв, туристи з України масово ідуть у Крим. Бо влада анексованої автономії каже, що їх понад мільйон, хоча за даними наших прикордонників, таких майже вдвічі менше.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...