"Хочу, щоб життя цього ублюдка Петрунька, який випалив Навальному око, - перетворилося на пекло", - Бабченко

Бабченко вважає, що з людьми, які напали на опозиційного політика Олексія Навального, потрібно розмовляти зрозумілою їм мовою сили.

Аркадій Бабченко: Я дуже далекий від ідеї "підстав другу щоку"

З людьми, які напали на опозиційного політика Олексія Навального, потрібно розмовляти зрозумілою їм мовою сили. Таку думку висловив російський журналіст Аркадій Бабченко у Facebook.

"Був час, коли я заходив у під'їзд тільки за дзвінком додому, щоб із того боку хтось перевірив, чи чисто. Коли мене від метро до будинку супроводжували люди, які запропонували мені допомогу добровільно, і я їм за це дуже вдячний. Коли я не виходив із дому без бронежилета. З дому. У Москві. У двадцять першому столітті. Коли вночі, як недоумкуватий, схоплюєшся з ліжка і біжиш до вічка дивитися, хто там, тому що спрацював ліфт. Коли бейсбольна біта стоїть біля входу, поруч із ріжком для взуття. Коли вивозиш сім'ю. Коли запам'ятовуєш номери всіх незнайомих машин, припаркованих у дворі. Коли, перш ніж вийти з дому, довго дивишся з вікна, намагаючись зрозуміти безпечно чи ні. Коли тобі телефонують і в істериці кричать у слухавку: "Ти що за машину мені продав? Я тільки встиг із гаража виїхати, як мене якісь бики заблокували, витягли з машини і зі словами "це не він" кинули на газоні". Коли твоє фото вивішують в інтернеті разом із твоєю адресою і пропозицією "зайти до ліберального ублюдка в гості". Коли на сходовому майданчику натикаєшся ніс у ніс на двох амбалів, які намагаються відчинити твої двері", – розповів він.

Журналіст підкреслив, що дуже далекий від ідеї "підстав другу щоку" і не збирається забувати та прощати цькування, організоване проти нього в Росії.

"Так, я хочу, щоб життя цього ублюдка – активіста SERB Олексія Петрунька, який випалив Олексію Навальному око, – перетворилося на таке саме пекло. У яке вони перетворювали моє. Щоб він тепер теж боявся заходити в під'їзд. Щоб вулицею ходив тільки в натягнутій на очі кенгурусі, озираючись. І щоб одного разу він опинився в лікарні з таким самим випаленим зеленкою оком. І з написом на лобі "на людей нападати не можна". З кожним треба розмовляти його мовою. Літературною російською треба говорити з філологом. А з гопником потрібно говорити мовою сили. Інших, на жаль, вони не розуміють", – пояснив він.

Бабченко додав, що відповіддю на напад прихильники Навального не уподібняться нападникам.

"Ми не нападаємо на людей, не випалюємо їм очей, не б'ємо, не вбиваємо, не садимо у в'язниці, не репресуємо татар і не влаштовуємо Сталінград в сусідній країні. Це приблизно те саме, що африканському студенту говорити, що він такий самий, як і фашики, які напали на нього в підворітті з бітами, – ну він же теж б'ється! Ми – не такі. Ми захищаємося. І в цьому – гігантська різниця", – підсумував він.

27 квітня Навального облили зеленкою, унаслідок інциденту політику довелося викликати "швидку". Опозиціонеру поставили діагноз "хімічний опік правого ока". За словами Навального, його око втратило 80% зору. Поліція Москви почала перевірку за фактом нападу.

28 квітня телеканал РЕН ТБ опублікував запис нападу на Навального. На відео заретушовані обличчя нападника, а також ще одного чоловіка, який нібито прогулювався поруч.

Відео РЕН ТБ

Чоловік, підозрюваний у тому, що облив зеленкою Навального, – член радикального прокремлівського руху SERB Олександр Петрунько, заявив блогер Radmir, який проаналізував запис із камери спостереження.

Раніше Петрунько нападав на Навального в цьому самому місці 25 лютого 2016 року, жбурнувши в політика торт, а у вересні 2016 року облив сечею фото з виставки Джока Стерджеса, нагадав блогер.

Один із лідерів прокремлівського руху SERB Ігор Бекетов (він же Гоша Тарасевич) у коментарі радіостанції "Говорит Москва" відкинув обвинувачення у причетності Петрунька до атаки на Навального.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...