Хочете подарунок за сміття? Тоді Вам у Харків (відео)

У Харкові з'явився перший в Україні автомат, який за пластикові пляшки, посуд чи пакети віддячує презентом.

Скріншот з відео

Сортувати сміття та отримувати подарунки можна у Харкові. Там з'явився перший в Україні автомат, який за пластикові пляшки, посуд чи пакети віддячує презентом. Механічне диво встановили в одному з житлових дворів.
Автомат приймає пляшки, посуд і поліетиленові пакети. Його розробили харківські інженери. За їхніми словами, у світі є і досконаліша техніка для збору відходів. Але українські вандали одразу кинуть оком на таку апаратуру.
У розробників великі плани. Хочуть, щоб скоро поруч із апаратом для пластику з'явилися такі ж для збору скла та паперу. Усі вони даруватимуть городянам подарунки.
"Коли батьки отримуватимуть такий презент і приноситимуть його своїм дітям, ті самі будуть просити дорослих сортувати сміття. Мовляв, я понесу ці пляшки, я понесу папір, викину в потрібний контейнер, аби, можливо, отримати подарунок",– сказав представник компанії розробника Валерій Світличний.
Харків'янам така ідея припала до душі. Тому пластик сюди звозять навіть з інших районів міста.

За перші три дні роботи вже вдалося зібрати близько десяти кілограмів непотребу. Розробники запевняють, що готові презентувати пілотні пристрої у будь-якому місті.


Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...