Керівник антидопінгового агентства США: Покаранням Росії за допінг має бути "тотальна заборона"

Розслідування порушень на Олімпіаді 2014 року в Сочі до сих пір не завершено, а Росія не виконує обіцянки про чистоту спорту.

У США вимагають заборони участі збірної Росії в Олімпіаді, повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.Антидопінгові агентства сімнадцяти країн вимагають усунути Росію від зимових Олімпійських ігор 2018 року.

«Участь у них росіян ставить під удар чистих спортсменів і майбутнє олімпійського руху», – мовиться у спільній заяві, яку підписали, зокрема, керівники Національних організацій по боротьбі з допінгом (NADO) Великої Британії, США і Канади.

Борці з допінгом наголосили, що розслідування порушень на Олімпіаді 2014 року у Сочі досі не завершене, а Росія не виконує обіцянок про чистоту спорту. Автори звернення закликали Міжнародний олімпійський комітет покарати Росію за допінговий скандал. Раніше МОК обіцяв до кінця року завершити розслідування порушень.

У 2015 році була опублікована доповідь незалежної комісії під керівництвом Річарда Макларена про допінг у російському спорті. У ній йшлося, що понад тисяча спортсменів з Росії вживали заборонені речовини, а держава і спецслужби допомагали приховувати позитивні проби. Більшість російських атлетів позбавили права брати участь у міжнародних змаганнях, у тому числі в Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро. Російське антидопінгове агенство досі не відновило свої акредитації.

Колишній міністр спорту, віце-прем’єр Росії Віталій Мутко заявив 12 вересня, що Москва ніколи не визнавала і не визнає існування державної програми підтримки допінгу. У відповідь Всесвітнє антидопінгове агентство заявило, що російська влада має припинити «перекладати провину на інших» і визнати обман.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...