"Кам'яні джунглі" Боготи: Українець розповів, що означає бути водієм у 10-мільйонній столиці Колумбії

Систему парних і непарних номерів ввели, систему ввели, щоб розвантажити місто.

Богота, КолумбіяУ столиці Колумбії — Боготі мешкає близько 10 мільйонів людей. Тому дороги переповнені машинами та громадським транспортом, повідомляють Патріоти України.

Метро в столиці немає, тому вся відповідальність за громадські перевезення падає на місцеві автобуси. Вони абсолютно різні, є так звані трансміленіо – великі, швидкі автобуси. Є трохи менші, а є взагалі малесенькі, які, здається, розраховані на дітей. Про це розповідає українець Ростислав зі Львову у сюжеті ictv. Хлопець третій рік мешкає у Боготі.

За його словами, маршрутки в час пік переповнені. У деяких можна розплачуватися готівкою, для деяких треба мати спеціальні пропускні карточки. Коштує проїзд від 16 до 25 грн. До речі, зупиняються автобуси, де заманеться. Також місто наповнене автомобілями таксі, які зупиняються вони за одним помахом руки.

Багато колумбійців пересуваються власними автівками, вони тут коштують від $10 тис.

"Але, щоб купити в кредит автівку, яка коштує 15 тисяч доларів, треба мати близько 10% від суми, тобто 1300-1400 доларів. Також потрібно працювати мінімум шість місяців і проживати в Колумбії мінімум 2 роки", – розповідає Ростислав.

"Крім того, існує така система: якщо ваш номер закінчується на парне число, ви зможете водити автівку у понеділок, середу і п'ятницю, якщо непарне число– то у вівторок і четвер. У вихідні можуть водити всі. Таку систему ввели, щоб розвантажити місто", – каже хлопець.

Щоб не чекати своєї черги на право водити машину, більшість колумбійців купують мотоцикли.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...