"Його ніхто не обирав": Російський банкір-втікач розповів про те, як Путін став хазяїном Кремля

Путін взагалі не хотів бути президентом, стверджує банкір.

Засновник "Межпромбанка" Сергій Пугачов дав інтерв'ю російському телеканалу "Дощ", в якому, серед іншого, розповів про свої спогади про президента Росії Володимира Путіна, повідомляють Патріоти України.

"Це людина, яка ніколи не обиралася, - його всюди призначали, то в університет, то в НДР (Німецька Демократична Республіка, - Ред), то ще кудись, то в мерію. Путін взагалі не хотів бути президентом, до останнього моменту намагався всіляко відмовитися від цієї ось можливості стати президентом Росії, він абсолютно не був готовий до цього", - сказав Пугачов.

За словами екс-банкіра, "фігура Путіна розглядалася як проміжна". За словами Пугачова, колишній мер Санкт-Петербурга Анатолій Собчак, відповідаючи на питання, як би він поставився до того, що Путін буде президентом, заявив: "Ну це просто абсурд <...>. Ну да, Володя <...> хороший хлопець, але не більше того".

У 2015 році Пугачов подав позов до Росії на $ 12 млрд. Як пояснював екс-банкір, він претендує на компенсацію через поділ своєї "бізнес-імперії", який стався після того, як він "втратив підтримку Путіна". В інтерв'ю "Дощу" Пугачов також заявив, що на нього кілька разів здійснювалися замахи, а на питання, кого він вважає замовником, нагадав про суд за $ 12 млрд і додав: "Росія для того, щоб запобігти цьому, використовує найбрудніші методи".

У 2010 році заснований Пугачовим Межпромбанк був позбавлений ліцензії і визнаний банкрутом. Через рік Пугачов поїхав з Росії до Великобританії, а пізніше переїхав до Франції. У квітні 2015 року російський суд задовольнив позов Агентства зі страхування вкладів на 75,6 мільярда рублів до колишніх керівників Межпромбанка, які, як вважають в АСВ, сприяли банкрутства банку. У лютому 2016 британський суд визнав і привів у виконання в Англії і Уельсі акт російського суду, після чого активи Пугачова були заарештовані. У Кремлі ще два роки тому говорили, що претензії слідчих до Пугачова не пов'язані з його відносинами з Путіним.

У березні 2017 року Генеральна прокуратура РФ направила запит до міністерства юстиції Франції про видачу Пугачова.

Пропонуємо підбірку фото тих часів, коли Путін був охоронником.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...