Євробачення 2017: Стали відомі деталі фінансового скандалу та названо його ініціатора

Суму у 15 мільйонів євро, як гарантію успішного проведення Євробачення-2017, яку надав Київ, було заарештовано за позовом європейського телеканалу Euronews.

Стали відомі деталі фінансового скандалу який пов'язаний із проведенням Євробачення-2017 в України. Так, суму у 15 мільйонів євро, як гарантію успішного проведення Євробачення-2017, яку надав Київ, заарештували за позовом європейського телеканалу Euronews.

Про це заявив голова Національної громадської телерадіокомпанії (НОТУ) Зураб Аласанія, передають "Українські Новини".

Як відомо, 22 червня Женевське управління примусового стягнення заборгованості арештувало 15 мільйонів євро застави за Євробачення-2017, які Україна виділила як гарантію для проведення конкурсу у Києві.

"Третя сторона з'явилася. Після того, як ми найняли фірму, швейцарську адвокатську контору, вона пішла в суд і отримала документи. З них точно слідує, що це Еuronews. Це вже офіційна інформація", – повідомив Аласанія.

Він також зазначив, що є можливість оскарження цього рішення протягом 10 днів з моменту отримання документів (до 11 липня).

Аласанія повідомив, що 5 липня відбулася нарада у Кабміні щодо цього питання.

Раніше Аласанія повідомив, що на них все ж чекають санкції з боку ЄМС за "незабезпечення участі в Євробаченні 2017 учасниці від РФ Юлії Самойлової". За його словами, сума штрафу становить 200 тисяч євро.

"Це означає, що ми будемо оштрафовані. Грошові санкції. Сума штрафу – 200 тисяч євро. Вони мені сказали, що буде офіційна заява від ЄМС. Вони нас звинувачують у тому, що СБУ не пустило Самойлову, але я нагадую, що НСТУ не приймало це рішення", – зазначав він.

Аласанія також розповів, що у Європейській мовній спілці вважають, що ці кошти "є кращим штрафом", аніж якби Україні заборонили брати участь у Євробаченн" на 2 - 3 роки.

"Для ЄМС це дуже зважене рішення. Бо вони вважають, що могли би Україні на 2-3 роки заборонити участь в Євробаченні. Але на їхню думку, що це рішення гірше, ніж грошовий штраф", – додав він.

Водночас Аласанія зауважив, що ЄМС винна Україні гроші, які є спонсорською сумою.

ЄМС нам ще за Євробачення винна гроші. Це спонсорські гроші, які ще не пораховані. Я думаю, що сума буде більша, ніж та, на яку вони нас зараз оштрафують. Тобто, вони це теж врахували,
– пояснив він.

Україні надали 20 днів, щоб оскаржити рішення Європейської мовної спілки.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...