Єдиний ключ, яким відкривають храм Гробу Господнього зберігається в арабсько-мусульманській сім’ї

Ключ від храму Гробу Господнього з 1109 року зберігається в арабсько-мусульманській сім’ї Юдех в родині Адіба Джавада Джудех аль-Хусейні.

Знімок: Наталія Жуковська, журналістка ICTV / Facebook.

Адіб Джавад Джудех аль-Хусейні відкрив храм Гробу Господнього ключем, який за традицією знаходиться в його родині. Це єдиний ключ, який відмикає великі дерев’яні ворота, що ведуть до церкви.

Знімок опублікувала журналістка ICTV Наталія Жуковська у Facebook.

– З 12-го століття його сім’я відкриває і закриває двері храму Гробу Господнього. Вже більше 40 років це робить Адіб Джавад Джудех аль-Хусейні. Ось цим ключем! – написала вона.

До речі, в часи Османської імперії охорона порядку в храмі була покладена на турецьких солдатів.

В даний час порядок охороняє ізраїльська поліція. Ключі від храму Гробу Господнього з 1109 року зберігаються в арабсько-мусульманській сім’ї Юдех.

Право відмикати і замикати двері храму цими ключами належить мусульманській сім’ї Нуссейбех. Ці права та самі ключі передаються у спадок від батька до сина.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...