Який сюрприз готує погода в Україні на Новий рік

Чи варто планувати українцям відпочити на своїй батьківщині і погуляти з діточками по рідному місту у Новорічну ніч, або все ж таки краще, за умовою наявності грошей, замовляти гарячі путівки на гірський курорт?

Новорічні святкові дні — безперечно, улюблена пора всіх. Дітлахи мріють пограти в сніжки, покататися з гірки на дивовижно швидких санках, зліпити з снігу, як з глини, снігову бабу, яка буде схожою на справжню красуню-дівчину. А дорослі чекають новорічних свят з метою відпочити від роботи, насолодитися вихідними прохолодними днями. Але, звичайно ж, виникає питання: чи варто планувати відпочити на своїй батьківщині і погуляти з діточками по рідному місту або все ж таки краще, за умовою наявності грошей, замовляти гарячі путівки, правда, не в спекотні країни, а куди-небудь на засніжені гірськолижні курорти? Якою буде дійсно погода в Україні на новорічні свята 2019 і чого очікувати від улюблених свят? Про це пише видання Сильна Україна, передають Патріоти України.

Прогноз на зиму

Про зиму великі поети складають вірші, музиканти пишуть музику. А співаки різноманітними голосами виводять арії про цю дивовижну пору року. Завірюха, сніг, морозна свіжість, холодні арктичні циклони і в той же час сонячна погода. Українська сніжна зимонька-зима — улюблений предмет опису у Гоголя. Однак зараз холодна пані на нашій батьківщині перестала вирувати і покривати землю щільними шарами снігу: вона стала більш м’якою, часом дощовою. Сніг зараз рідко може радувати око — частіше він перемішується з брудом і виглядає як огидна, схожа на кашу, коричнева рідина. Від цього настрій не стане занадто святковим. Саме тому стає настільки сильно цікаво, яка буде погода на Новий рік 2019 в Україні: чи вкриє пелена снігу нашу країну або ж нам знову доведеться терпіти жахливу погоду?

Звичайно, передбачати наперед, якою буде погода, досить складно, особливо в умовах обладнання нашої батьківщини — воно, як кажуть метеорологи, старіше динозаврів. Ще одна причина, яка заважає прогнозувати погоду на майбутнє — постійна мінливість погоди, пов’язана з викидом шкідливих речовин в атмосферу. Однак дізнатися погоду на вже близьку зиму все ж можна, хоч і досить розпливчасто.

Отже, в наступаючому році зустрічаємо не дуже-то морозну зиму — вона взагалі не буде сильно відрізнятися погодними умовами від попередніх років. Красуня-зима прийде до нас в гості раніше, ніж ми цього чекаємо, і вступить в свої володіння вже в середині осені. Уже в листопаді сніг покрив всю землю нашої батьківщини і буде лежати холодним сніговим покривалом аж до Різдва. А на різдвяні свята міцненький водохресний мороз скує всю нашу батьківщину, перешкоджаючи нам вийти з дому без будь-якого приводу. До середини січня стовпчик термометра небувало впаде: температура знизиться сильніше, ніж до 25 градусів Цельсія нижче нуля. Після ж мороз значно спаде і настане звичайна для Європи зимова погода — м’яка і тепла, проте не поліпшує настрій ні на грам, і все через те, що настане сльота і бруд. Правда, початок лютого порадує нас сильними снігопадами і хуртовинами, а ось День Всіх Закоханих, 14-е лютого, зіпсує весь романтичний настрій. І лише в останні п’ять днів зима наостанок порадує нас сніжком. А щоб дізнатися, яким буде точний прогноз погоди в Україні на Новий рік 2019 по дням, можна скористатися народними прикметами.

Народні повір'я

  • Всі, напевно, бачили в своєму житті гусениць-мохнаток. Дехто ставиться до них з огидою, дехто — з розчуленням, а деякі люди відносяться до них навіть з острахом. Але виявляється, саме ці волохаті гусениці можуть допомогти нам передбачити прогноз погоди на Новий рік 2019 в Україні краще, ніж провідні синоптики країни.
  • За розмірами шишок легко визначити, наскільки суворою буде зима. Чим вони більші, тим зліші будуть холоду.
  • Якщо ви восени побачите таких чорно-коричневих гусениць, уважно подивіться на їх тіло. Зверніть увагу на те, який колір переважає на їх тільцях — чорний або рудий. Якщо рудого кольору на тілі більше, то зима буде м’якою, а якщо, навпаки, більше чорного — то більш суворою.

Виявляється, за статистикою в 80 відсотках випадків саме гусіні вірно передбачали погоду, починаючи від 1950-ого року.

Але визначати, якою буде погода на Новий рік 2019, можна не тільки подивившись на хутро гусениць, а й по вовну інших «пухнастих» тварин.

  • Чим щільніше і новіше хутро у звірів, що володіють пухнастою шерстю, тим суворішою буде наступаюча зима.
  • Якщо ви побачили, як білки тягнуть в свої будиночки-дупла жолуді, не варто сприймати це як щось буденне і проходити повз. Чим більше білочки запасаються жолудями і горіхами на зиму, тим суворіше вона буде. Те ж саме стосується і пташок: якщо вже на початку осені годівниці просто обліплені різними видами пташок, які просто-таки з незвичайною швидкістю змітають всі припаси, зима аж ніяк не буде м’якою і спокійною. Саме така поведінка пернатих прогнозує бурі, хуртовини і морозець.
  • Також можна поспостерігати за птахами — правда, не за зимовими, а за перелітними, які воліють до теплого клімату. Якщо знайомі нам всім качки і гуси починають масові міграції в сторону півдня, то зима настане через тиждень-другий. Якщо ж пташки залишаються в своїх будинках ще до кінця осені, то пані зима поспішати не буде, і холоди настануть досить пізно.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...