Якщо декларацію з лікарем підписали без вас: У МОЗ пояснили, як треба діяти

Інструкція - що робити, якщо лікарня підписала декларацію з лікарем без відома пацієнта.

У разі, якщо лікарня підписала декларацію з лікарем без відома пацієнта, необхідно написати заяву про її розірвання або ж підписати аналогічний контракт з іншим лікарем.

Міністерство охорони здоров'я опублікувало офіційне роз'яснення з цього приводу. Матеріал опублікований на сайті відомства, повідомляють Патріоти України.

"Лікарі та уповноважені особи, які підписують декларації про вибір лікаря у медичних установах, не мають права вносити в систему персональні дані без відома і підпису пацієнта. Це шахрайство з метою заволодіння державними коштами, відповідальність за такі дії буде відповідно до Кримінального кодексу", - сказано в повідомленні.

Перед початком виплат, працівники Національної служби здоров'я уважно вивчать всі декларації, які надійшли від медустанов. Якщо вони будуть стикатися з подібними ситуаціями і від медустанов не буде надано розумних пояснень - Служба передавати заяви до компетентних органів.

"Якщо ви звернулися до лікаря і опинилися в подібній ситуації, ви можете подати заяву про припинення декларації у довільній формі або підписати декларацію з іншим лікарем - попередня декларація у системі автоматично анулюється. Ви також можете звернутися зі скаргою у той заклад, де було підписано декларацію про вибір лікаря і використані персональні дані, без вашого відома", - пояснили у Міністерстві охорони здоров'я.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, які кроки слід зробити для підписання декларації з лікарем первинної медичної допомоги.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...