Якщо All inclusive: Дієтолог розповіла, як не набрати зайву вагу на відпочинку

Вечірні застілля, висококалорійна їжа, солодощі та алкоголь - основні противники жіночої та чоловічої фігури під час відпустки. Особливо коли це відпочинок All inclusive.

Як не погладшати на відпочинку розповіла дієтолог Світлана Фус у Facebook, повідомляють Патріоти України.

Літо. Відпустка. Ми їдемо в інші міста, країни, до моря, в гори або просто сидимо вдома. Змінюється звичний робочий ритм життя на більш розслаблений, що називається "я у відпустці".
В цей період ми відновлюємо сили, знімаємо психологічну напругу, це позитивно впливає на наше здоров’я та настрій. Однак під час відпустки ми змінюємо не тільки ритм життя, але і звички в їжі. Часто ми не відмовляємо собі в черговій порції морозива, холодного пива або сосисок на грилі - в кінці кінців, "я у відпустці".
Вечірні застілля, висококалорійна їжа, солодощі та алкоголь - основні противники жіночої та чоловічої фігури під час відпустки.
Тому я пропоную побудувати своє "відпускне" харчування так, щоб не повернутись додому з "додатковим багажем" у формі зайвої ваги і проблемами зі здоров’ям!

Пийте воду

Під час літньої спеки наше тіло потребує більше води, тому пам’ятайте про те, що її треба пити. Але не у вигляді солодких газованих напоїв, пакетованих соків чи холодного чаю з пляшок, які лише збільшують спрагу і можуть привести до більшого зневоднення. Завжди варто мати з собою пляшку питної води. Найкращим вибором буде середньо-мінералізована вода, яка не тільки втамує вашу спрагу, але й додасть мінерали, яку у жару ми втрачаємо з потом.

Уникайте калорійних закусок

Солодкі напої це не єдина прикрість. Часто на екскурсію чи на пляж ми беремо щось перекусити. Найгірше, що люди беруть з собою – це солодощі або чіпси, так звані калорійні бомби.

Такий перекус краще зробити овочевим. Наприклад, різноманітні овочі, нарізані зручними шматочками додадуть не тільки клітковину, яка добре насичує, але додадуть вітаміни та мінерали, які захистять нас від шкідливого впливу сонячних променів.

Швидке харчування

Під час літнього відпочинку у нас, як правило, не має бажання готувати їжу – хочеться піти кудись, щоб нас нагодували. Це часто буває швидка їжа з фаст-фудів. Але і там є з чого вибрати більш здорові варіанти. Роли з овочами, в які можна не додавати багато жиру у вигляді майонезу, сандвічі з овочами та куркою або просто овочевий салат з сиром та хлібом. Вибір завжди є. Крім того, можна зайти у магазин, все це купити окремо і приготувати собі смачну та корисну їжу.

Дотримання режиму харчування

Це дуже важливо у відпустці. Адже хаотичні перекуси не принесуть користі не тільки для фігури, але і для здоров’я. Важлива помірність в харчуванні, відчуття ситості, а цього можна досягнути тільки підтримуючи режим харчування. Не допускайте різких змін в харчуванні у відпустці.

Рух

Відпочинок, це можливість більше ходити пішки, більше рухатися. А значить і витрачати більше енергії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...