Як жила Коломия у останній рік Австро-Угорської імперії: Унікальні світлини

Раритетна колекція світлин міста Коломиї, тепер Івано-Франківська область, з фондів Австрійського державного архіву. Вони датуються 1914-1918 роками.

Тоді тривала Перша світова війна. Місто було в зоні бойових дій. Декілька разів його займали різні війська. Тому були частими грабунки та руйнації, повідомляють Патріоти України.

До Вашої уваги декілька цих неймовірних світлин.

Коломия у 1914-1918 роках Фото: Österreichisches Staatsarchiv

Відомо, що 3 березня 1918-го в місті відбулось "свято державності і миру" - віче на підтримку дій уряду Української Народної Республіки. На ньому були присутні майже 32 тис. осіб.


Серед фотографій - панорами Коломиї, знімки її пам'яток, зовнішній вигляд жителів, пише Газета.ua.





Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...