Як вони таке їдять? Топ найдивніших страв з усього світу, що можуть привести в жах представників інших народів

Ці страви досить шокуючі на погляд європейця.
Деякі гастрономічні традиції одних культур часом приводять в жах представників інших народів. Для того, щоб спробувати деякі страви, типові для різних народів, потрібно мати міцний шлунок і сталеві нерви.
Очні яблука тунця - улюблена страва в багатьох країнах Азії. Але особливо вони подобаються японцям. Жителі Японії вживають у їжу тунець з особливим ентузіазмом, з'їдаючи більшу частину його світового видобутку. Майже кожен японський супермаркет обладнаний спеціальним відділом, в якому можна придбати будь-яку частину цієї риби.
Популярність саме очних яблук тунця пояснюється простотою приготування і значними розмірами. Як правило, делікатес подають в смаженому вигляді з білим рисом і соєвим соусом.

deepseanews.com

Сендвіч з мізками теляти (США). У більшості американських штатів подавати сендвіч з телячими мізками в системі громадського харчування категорично заборонено. Але не через етичні або естетичні причини, а через епідемію коров'ячого сказу.

Сьогодні такий сендвіч можна спробувати, мабуть, лише в долині річки Огайо. І то в дещо модифікованому вигляді. Якщо спочатку страва була дійсно варіантом сендвіча, і мізки обрамлялися тонкими скибочками білого хліба, то тепер начинку поміщають між булочками для гамбургера. Делікатес, зауважимо, має найніжніший смак.
oljam.com

Касу марцу (Сардинія). Буквальний переклад назви цих ласощів звучить, як "гнилий сир", чим по суті вони і є. Спосіб доведення сиру до потрібної кондиції вельми оригінальний. Згнити правильним чином Сардинського сиру пекоріно допомагають личинки сирної мухи. Травна діяльність черв'яків прискорює процес розкладання і розпаду жирів, які містяться в сирі, завдяки чому продукт набуває м'якості. У готовому вигляді делікатес виділяє рідину, яку поетичні італійці називають Lagrima, що в перекладі означає сльози.

Самі ж личинки є хробаками і вживаються в їжу разом з сиром. Всім, хто збирається спробувати касу марцу, рекомендують їсти його з закритими очима. І справа тут не в тому, що страва може викликати огиду, просто потурбовані личинки здатні стрибати на відстань до 15 сантиметрів і можуть потрапити в око.
iviaggidelgoloso.net

Балут (Камбоджа, Філіппіни, В'єтнам). Ця одна з найбільш непривабливих на вигляд страв, готується з курячого або качиного яйця, в якому вже сформувався плід з оперенням, хрящами і дзьобом. Потрібно володіти міцною нервовою (і вестибулярної) системою, щоб не тільки з'їсти балут повністю, а хоча б очистити його від шкаралупи.

Страва, поширена у всіх країнах Південно-Східної Азії, філіппінці її споживають щодня. Але не тільки (і не стільки) через смакові властивості. На Філіппінах балут входить виключно в чоловічій раціон: місцеві жителі приписують йому властивості афродізіака.
Reuters

Ширако (Японія). Це молоки тріски, що містять сперму. Цей білий, м'який і слизький продукт, схожий на головний мозок, має вельми незвичайний смак. Японці вважають ширако цінним делікатесом і щиро не розуміють гидливості європейців.

diarygrowingboy.com

А-пінг (Камбоджа). У 70-х роках минулого століття біженці, що ховалися в камбоджійських лісах, їли все, щоб вижити. Так, дослідним шляхом з'ясувалося, що волохаті скуонські павуки мають високу харчову цінність. Популярність цієї страви настільки висока серед населення, що екологи всерйоз побоюються за виживання павукової популяції.

Для вживання тарантула в їжу, його необхідно підсмажити на відкритому вогні до здобуття ним червонувато-коричневого відтінку. Готовий павук дуже ніжний всередині з хрусткою скоринкою зовні.
lazyhiker.com

Саннакчі (Японія, Корея). Традиційна страва деяких азіатських кухонь - саннакчі - особливого приготування не вимагає. На стіл подається порізаний і приправлений кунжутною олією восьминіг, частини якого ще ворушаться. Але туристам, що зважилися на такий гастрономічний експеримент, варто проявити максимальну обережність. Під час трапези м'язи восьминога активно скорочуються і можуть призвести до удушення, перекривши ласуну доступ кисню.

flickr.com


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...