Як в Києві загубили дитину: Батьки провели власне розслідування трагічної смерті 5-річного сина

5-річний Кім Матійчук був госпіталізований 10 липня з високою температурою. На наступний день його не стало. Батьки дитини заявили про халатність лікарів, які, за їхніми словами, не змогли поставити правильний діагноз, а потім всю ніч спали.

Смерть 5-річного Кіма Матійчук після лікування в київській лікарні викликала бурю обурення в соцмережах, а самих медиків звинуватили в кричущій халатності і непрофесіоналізмі.

Пост матері Кіма в соцмережі:

Через місяць після загадкової смерті у київській лікарні 5-річного Кіма Матійчука батьки загиблого провели власне дослідження причин трагедії. На їхню думку, до низки фатальних подій призвів неправильно зроблений аналіз крові.

Як зазначила у Facebook мати дитини Світлана Словінська, "медспеціалісти все ніяк не можуть визначити повну причину смерті, яка б влаштовувала всіх причетних до діагностики".

Жінка нагадала, лікарі менш ніж за добу встигли впевнено поставити Кіму чотири діагнози в чотирьох клініках:

"Амедіа" на Південній - інтестинальний і гипертермічний синдроми, гострий апендицит. "Амедіа" на Богатирській - гостра вірусна кишкова інфекція. КГДБ №1 на Богатирській - ротавірус. Реанімаційна швидка на Богатирській - менінгіт. Інфекційна реанімація на Дягтеревській, вже після смерті - сепсис (зараження крові) неуточнений (первинне джерело інфекції невідоме). Менінгіт виявився вторинним наслідком, спочатку були заражені всі внутрішні органи, останнім - мозок".

"За своїм першим діагнозом - вранці 10-го - Кімка прийшов на своїх ногах. Він жартував із педіатром і УЗДистом. Після постановки останнього - в реанімації, вдень 11-го - у нього зупинилося серце", - нагадала вона.

За словами жінки, вся справа в аналізі крові.

"Кров взята вранці 10-го для лабораторії "Синево" при розшифровці вказує на важку бактеріальну інфекцію, септичний гнійний процес, межа можливостей кісткового мозку в боротьбі за чистоту крові, потреба Кіма в екстреній допомозі: інтенсивна антибактеріальна терапія, підтримка імунітету і пошук первинного вогнища інфекції. Але замість цього Кіма відправляють поміряти пити глюкозу, підгодовуючи їй бактеріальну інфекцію", - пише Світлана Словінська.

"Чому так сталося? Відповідь у результатах аналізу крові, який Кіму зробила через два-три години "Амедіа" на базі КГДБ №1. Результат розшифровки цього аналізу вказує на майже здорову кров, з легкою вірусною інфекцією, на хороший стан імунітету, який правильно реагує і добре справляється з хворобою. начебто це кров іншої дитини... Не невеликі похибки і розбіжності, а кардинальна відмінність від результатів першого аналізу, розрахованого в лабораторії "Синево". Із такими результатами Кімку можна було відправити лікувася додому, тому педіатр виключає хірургію, інфекціоніста, гематолога і легкою рукою діагностує ГВІ", - наголошує вона.

facebook.com/sanhaku

facebook.com/sanhaku

facebook.com/sanhaku

"Жоден із діагнозів всіх причетних медиків, із різних клінік, не виявився правильним. Аналіз крові в "Амедіа" на бланку КГДБ № 1 зробив дитину здоровою і забрав шанси діагностувати бактеріальний запальний процес. Інфекційна КГДБ № 1 взагалі без аналізів поставили діагноз ротавірус і спокійно спостерігали як він вмирає, ще й підживлюючи бактерії цукром, на користь сепсису, добиваючи і так пригноблений на той момент імунітет Кіма. Реанімація КГДБ № 1 без аналізів ставить менінгіт і забирає останній шанс Кіма, відправляючи його з порожньою випискою на реанімацію від менінгіту, а не сепсису", - додала жінка.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...