Як українців дурять в супермаркетах

Внаслідок обману люди або купують неякісні товари, або переплачують. Втім, відстояти свої права – цілком реально.

В українських магазинах найчастіше продають залежалі продукти під виглядом свіжих або обманюють на цінах: на прилавках одна, а в чеці значно вища. Внаслідок люди або купують неякісні товари, або переплачують. Втім, відстояти свої права – цілком реально.
Марина Смовженко хотіла купити елітний сир. А на прилавку побачила кілька засохлих шматків в розірваній упаковці. "Я пішла до старшого продавця, і він сказав, що не може допомогти, тому що він цим не керує, я пішла до продавця на відділі, вони сказали, що цей сир ліквідують", – розповідає Марина. Дівчина написала скаргу, але в супермаркеті на неї до сих пір не відреагували.
А Євгенію Труханову неприємно здивували в іншому магазині. Ціна крабових паличок на прилавку була одна, а на касі виявилася на п'ять з половиною гривень вищою. "Я питаю продавця: чому так, а вона каже:" Це не мої проблеми! Це переоцінка була, ми її не встигли поміняти", – нарікає покупець.
Євген поскаржився на гарячу лінію мережі супермаркетів і через тиждень йому повернули переплачені гроші.
У магазині, де Євген придбав крабові палички, пояснюють – винна техніка. "У нас відбувається переоцінка вранці о 8, потім в 11 потім в 6. Поки перезавантажуються програми, каси вже б'ють, а цінники нам тільки видають", – розповідає представник магазину Галина.
Покупець має повне право придбати товар саме за тією ціною, яка вказана на прилавку. І жодні відмовки адміністрації незаконні, кажуть експерти.
"Потрібно звертатися до адміністрації, якщо і це не допомагає, тоді вже можна викликати поліцію, вони швидко приїжджають і питання вирішується швидко", – зазначив заступник виконавчого директора Союзу споживачів України Михайло Шарков.
Книга скарг в магазині повинна бути завжди і відреагувати на ваше зауваження адміністрація зобов'язана протягом місяця.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...