Як руйнують історію України: 800-річна легендарна фортеця у Кам’янці обвалюється через меркантильні інтереси влади (відео)

Активісти називають причину обвалу та засуджують некваліфіковану роботу по розбору обваленого фрагменту найвідомішої старовинної фортеці Кам'янця-Подільського.

Скріншот з відео

Обвал стіни у Кам’янці-Подільському стався два дні тому. Північна частина муру нависає прямо над дорогою, що веде до старого міста. І саме інтенсивний рух транспорту активісти називають причиною обвалу. Адже до 2014 року до фортеці не пускали жодних машин. Та останні 4 роки на проїзді почали заробляти.

Громадськість запевняє, що прибуток від платного проїзду на користь заповідника лише 15%, решта йде у бюджет міста. Та у мерії кажуть, що ці гроші віддають на реконструкції. І зовсім не підтримують версію з вібрацією від транспорту.

Дослідники історичної спадщини Кам’янця нарікають на неналежне ставлення до старих будівель. І називають щонайменше п’ять архітектурних пам’яток, що занепадають. Бояться такої участі і оборонної фортеці. Вона – єдина, що бере початок із 12-го століття. І яка найкраще збереглась.

Аби зберегти історичну спадщину, у більшості країн світу суворо забороняють в’їзд будь-якого транспорту у старі частини міст. Влада Кам’янця таку ідею поки відкидає. Тут і далі на проїзді зароблятимуть гроші.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...