Як правильно мити руки, та чи допомагають антисептики, - Супрун (відео)

Супрун розповіла, як та коли потрібно мити руки.

Увазі наших читачів Патріоти України пропонують черговий пост Уляни Супрун, опублікований на її сторінці у соцмережі Facebook.

Нам потрібні чисті руки.

Адже через брудні руки передається безліч хвороб, кишкові інфекції та грип. А якщо торкатися брудними руками обличчя – можуть виникнути проблеми зі шкірою.

Сьогодні Світовий день чистих рук. Ще одна нагода нагадати про важливість дотримання цієї простої процедури. А щоби руки були чистими – достатньо лише мила і води. Знищувати бактерії антисептиками не треба. Чому саме – пояснюємо разом з Daria Ozerna.

Бактерії здатні ставати стійкими до того, чим їх знищують. Зокрема антисептики вбивають не лише погані, а й хороші бактерії, які живуть на нашій шкірі і для нас корисні. Що більше ви користуєтеся милом із триклозаном, який має антибактеріальний ефект, то більше стає на руках стійких до триклозану бактерій.

Більш того, деякі антисептики отруйні не лише для бактерій, а й для людей. Вони можуть навіть впливати на гормональну систему – триклозан має естрогеноподібний ефект.

До того ж антисептичні спреї не усувають бруд. Це вдалий комерційний хід, який змушує людей купувати різні засоби, які начебто здатні вбити бактерії та повноцінно замінити воду та мило. Проти вірусу грипу антибактеріальні серветки також не мають сили.

Для прибирання, наприклад, в громадських місцях, можна використати серветки, що містять понад 5% поверхнево-активних речовин, а також 10% оцет, чи 1% хлорний відбілювач – вони мають доведений противірусний ефект.

Як тоді захиститись від бактерій та бруду? Намагайтеся мити руки водою та милом. Це найбільш ефективний спосіб отримати чисті руки.

Не забувайте мити руки обов’язково:

після повернення з вулиці додому
до, під час і після приготування їжі
до і після догляду за хворим
після кашляння, чхання, видування носа
після відвідування туалету
після контакту з тваринами

Пам’ятайте, миття рук просто водою без мила та витирання недостатньо ефективне. Мило та його пінка допомагають змити бруд та мікроби.

Витирати руки після миття також дуже важливо. Адже бактерії на вологих руках теж розповсюджуються та навіть передаються швидше. Тому сушіння рук – невіддільний крок у процесі миття рук, яким не можна нехтувати.

Якщо немає змоги помити руки водою та милом – обирайте просто вологі серветки, без антисептика. А щоби вберегтися від бактерій, наприклад, під час прогулянки на природі – майте напоготові аптечний антисептик – хлоргексидин або настоянку календули.

Чисті руки захищають нас від хвороб, водночас від потреби лікуватись антибіотиками. Мийте та витирайте руки ретельно і будьте здорові!



Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...