Як повернути вкрадений телефон: Власний досвід киянина

Історія жителя Києва вразила мережу, хоч деякі користувачі все ж відзначили, що злодій просто "лох".

Житель Києва Костянтин Малуха на власному прикладі довів, що повернути викрадений телефон цілком реально. Головне - в потрібний момент не розгубитися і зробити кілька важливих кроків.

Своєю історією чоловік поділився на сторінці в соціальній мережі Facebook.

За розповіддю Костянтина, інцидент стався на початку липня. Злодій виявився не надто досвідчений і мобільний не вимкнув, що і зіграло на руку автору.

"Перше, що потрібно зробити - це скористатися стандартною функцією Андроїда - Find My Device. Функція успішно ідентифікувала розташування телефону - він виявився на Троєщині. Також функція дає можливість залочити телефон і встановити на екрані звернення до лиходія (я встановив "Будь ласка, поверніть за винагороду . Спасибі" і дав телефон дружини для зв'язку)", - написав киянин.

Коли зловмисник виявився на вулиці, почав діяти GPS. Макуха відразу ж підключив дружину і тестя, який теж поїхав на перехоплення.

"Ми висимо з тестем на гучному зв'язку по телефону і повідомляємо йому ситуацію. Точка зупинилася на трамвайній зупинці. Чекає трамвая? Так! Точка почала рухатися по трамвайній колії по Харківському шосе. Чорт, так він же рухається на Бориспільську. А на Бориспільській у мене пропав телефон. Інструкція тестю - терміново обігнати трамвай, припаркувати машину і забігти у вагон", - зазначив Костянтин.

Фінальним кроком у розшуку стала ще одна корисна функція Android.

"Ми на гучного зв'язку. І тепер в хід іде важка артилерія - функція Андроїд "Паніка". Це включення на 5 хвилин сигналу в телефоні на всю можливу гучність, навіть якщо гучність вимкнена. Вмикаю я її дистанційно через інтерфейс Find My Device", - розповів чоловік.

Коли телефон задзвонив, тесть Костянтина без зусиль зміг вирахувати "потрібного" пасажира трамвая.

"Виродком виявляється чувачок за 50 з кейсом і пакетом. Тесть до нього підбігає, жорстко запитує: "У тебе дзвонить?". Той з переляку дістає телефон, тесть його вихоплює. Чувак стає у боксерську позу і відразу отримує у диню. Потім вони ще трохи мило поговорили, вагоновод по гучному зв'язку намагається всіх заспокоїти, тесть виходить на наступній зупинці, і десь ззаду підтягуємося ми", - підсумував автор.

З цієї ситуації Костянтин зробив висновок, що "боротися треба до кінця". Його емоційний пост за два тижні з моменту публікації зібрав понад 600 лайків і 110 перепостів.

У коментарях користувачі, в основному, вітають Костянтина із знахідкою і захоплюються його "детективною" історією. Деякі все ж відзначили, що злодій просто "лох", і якби трапився професіонал, така схема не вийшла б.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...