Як мама чекала сина-бійця: "Було соромно, бо моя дитина спала в окопах, їла неякісне, щодня могла загинути"

Спільнота "Повернись живим" розповідає про мам, які чекали або чекають своїх дітей з війни.

На фото: Тарас Чмут Фонд "Повернись живим"

В мережі розповіли історію Жанни Чмут - мами бійця Тараса Чмута, який воював у 2015-2017 роках та з самого почату війни є волонтером (зараз він - голова правління) ГО "Український мілітарний портал". Про це передає спільнота "Повернись живим" на своїй сторінці в Facebook, повідомляють Патріоти України.

Це історія Жанни Чмут - мами Тараса Чмута, який воював у 2015-2017 рр. та з самого почату війни є волонтером (зараз він - голова правління) ГО «Український мілітарний портал».
***
Жанна розповідає, що син пішов до військкомату на другий день після отримання диплому в університеті, в травні 2015 р., на контракт до морської піхоти: «Перша реакція – сльози. Того дня Тарас сказав одне речення, яке не висушило сльози, але яке дало зрозуміти його вчинок. Він сказав: «Ти – моя найрідніша людина, і якщо навіть ти не зрозумієш, чому я це роблю, то як це зрозуміють інші?».

Фото: Тарас Чмут (facebook.com/TarChmut)

Зізнається, що найважче давалося жити звичним життям, спати в комфорті, їсти смачне, ходити в кіно, їздити у відпустки: «За це було соромно, бо моя дитина спала в окопах, їла неякісне, щодня могла загинути. Хотілося компенсувати це, тому продовжувала сама та спонукала інших до співпраці з «Українським мілітарним порталом».
«Життя стало «життям з острахом»: з острахом засинаєш, з острахом прокидаєшся (це такий собі психологічний страх, не фізичний), - розповідає Жанна. - Боюсь того, що може принести завтрашній день, і почала думати про готовність до майбутніх викликів.

Я ніби подорослішала, стала планувати та зважувати фінанси, нарешті поняття «здоровий спосіб життя» стало для мене не розтиражованим меседжем, а цілковитою необхідністю для продовження часу бути поряд зі своєю дитиною. Звісно, змінився і Тарас. На мій погляд, він трохи втратив віру в те, що щось змінити на краще можна швидко, з нього спали рожеві окуляри і прийшло розуміння, що Дон Кіхотом бути важко. Але основні його якості залишись: вміння приймати рішення та нести за них відповідальність, завжди допомагати іншим. До того ж він став цінувати можливість бути поряд зі мною».

Автор: Olena Maksymenko

Користувачі соцмереж щиро подякували мамі та її сину-герою.




Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...