Як лікують у Греції: Ціни, зарплати лікарів і страховка (відео)

Розповідь українця про те, як лікують застрахованих і незастрахованих у Греції.

Стоп-кадр з відео

Українець Владислав у Греції живе кілька років. Обслуговується у приватному мед центрі. Щороку за страхування сплачує 90 євро. Ще 10, за кожен візит до лікаря. За ці гроші має і консультацію, і повну діагностику. Про це йдеться у відповідному відео, опублікованому на Youtube, повідомляють Патріоти України.

Усі дані про пацієнта та його обстеження у комп’ютері. Електронна система діє тут вже 15 років. На огляд одного пацієнта, час необмежений. Подбали тут і про саму атмосферу закладу.

Перше, що пропонують пацієнтам у медичному центрі це кава, сік, печиво та цукерки, все безкоштовно. Медики кажуть, це все заради того аби людина розслабилась і не нервувала перед візитом до лікаря.

Ціни для незастрахованих теж доступні, переконує директор закладу. Наприклад прейскурант аналізів та МРТ орієнтований на ціну у державних закладах. Зокрема, огляд МРТ коштує 180 євро як і в муніципальній лікарні.

Державна лікарня Євангелісмос. Одна з найбільших у Греції, 1200 місць і майже всі зайняті. На перший погляд, заклад нічим не відрізняється від українських лікарень. У коридорі, стіни подекуди подерті, кути оббиті, у туалеті немає мила а розетки поламані. Справжній ажіотаж тут у день чергування закладу.

За добу можуть привезти понад півтори тисячі хворих з усієї Греції. Серед них чимало біженців та незастрахованих греків. За допомогою ширми у шестимісній палаті ніхто нікому не заважає. Алтейя очікує операції, ліки і обстеження все безкоштовно. Навіть телевізор від лікарні дали. Все тому, що вона застрахована.

У Греції є два види страхування – для найманих працівників, коли всі витрати оплачує роботодавець. Вартість полісу від 200 до 800 євро на рік, залежно від віку та умов праці. Та за новим законом, у біді не залишать навіть не застрахованих. За статистикою 8-ро із 10-ти, які сюди потрапляють виживають, констатують медики. Бо є сучасна апаратура.

Зарплата медиків залежить від рангу. Новачок отримує тисячу євро, а досвідчений лікар трохи більше 2-х, при мінімальній зарплаті приблизно 700 євро.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...