Ядерну бомбу без заряду випробувано у Неваді, США

Раніше бомбу без ядерного заряду тричі випробували в 2015 році.

У США завершили перші випробування в 2017 році ядерной бомби B61-12 на полігоні Tonopah в Неваді.

Про це йдеться в повідомленні Національної адміністрації з ядерної безпеки США, - пише "Інтерфакс".

Випробувальна установка без заряду була скинута 14 березня з винищувача F-16. У ході випробування були оцінені як неядерні функції зброї, так і здатність літака постачати зброю.

Раніше бомбу тричі випробували в 2015 році. Цей тест є першим в серії, яка буде проводитися протягом наступних трьох років, щоб кваліфікувати B61-12.

Ядерна бомба B61 була розроблена в 1963 році. Нинішня модифікація — вже дванадцята за рахунком. У разі успішних випробувань нею замінять чотири модифікації бомби B61 в ядерному арсеналі країни. Перший готовий зразок планується завершити до березня 2020 року.

Раніше в ніч проти п'ятниці, 14 квітня США застосували "мати всіх бомб" GBU-43, щоб зменшити простір для операцій бойовиків ІД проти американських військових радників і афганських сил безпеки.

Найбільша неядерна бомба в світі вбила принаймні 36 ісламістів. Удар був спрямований на ряд підземних тунелів і печер, де переховуються бойовики "Ісламської держави". Цивільне населення внаслідок удару не постраждало.

Застосування GBU-43 – друга гучна військова операція при президентові Дональдові Трампі. Минулого тижня за його вказівкою американські військові випустили 59 ракет "Томагавк" по сирійській авіабазі Шайрат, з якої, на думку Пентагону, 4 квітня здійснювалася хімічна атака на місто Хан-Шейхун. В результаті атаки загинули щонайменше 72 людини.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...