"Я плакала цілий концерт. Хотілося цій дитині кожен пальчик поцілувати": Український Моцарт пожертвував гроші з прем'єри хворим на рак малюкам

9-річний геній відгукнувся на заклик батьків, яким потрібно терміново зібрати за €150 тис. для пересадки кісткового мозку двом дітям

В Івано-Франківську відбувся концерт дев'ятирічного Данила Савки з симфонічним оркестром. Музику для всіх інструментів написав сам хлопчик, "Концерт для фортепіано з оркестром" вийшов за всіма правилами жанру в трьох частинах.

Всі зібрані за квитки гроші композитор передав для лікування двох малюків, хворих на рак. Хлопчик з абсолютним слухом займається музикою з 4-х років, любов до інструменту йому прищепили батьки – професійні музиканти з консерваторською освітою. Щоб написати свій перший "концерт", Данилу знадобилося півроку.


Відео: Концерт Данила Савки в Івано-Франківську - всі гроші хлопчик пожертвував на благодійність (YouTube/ТСН)

"Все, що він у мене запитав: якісь нюанси, як інструменти грають, висота, діапазон", - зізнався тато Андрій Савка, який вирішив не втручатися у творчий процес сина. Публіка залишилася в захваті і була вражена музичними здібностями українського Моцарта.

"Моцарт – геній. А я сподіваюся, що мій – нормальний! Я сподіваюся, що він просто талановитий. І сумну долю Моцарта не повторить. Якщо музика приносить йому щастя – хай грає. Інакше – кидає", - каже мама Людмила Лінник-Савка.

Зал обласної філармонії був повний глядачів, а всі зібрані гроші від квитків Данил вирішив віддати на лікування двом дітям з апластичною анемією – це рідкісне захворювання, коли кістковий мозок не виробляє клітин крові і потрібна його трансплантація від нерідного донора, яка в Україні неможлива.

Врятувати 4-річного Остапа Кухарчука та 6-річну Христинку Волочій взялися в Польщі, але для операції необхідно майже €150 тис. на кожного. Данило передав батькам хворих дітей 23 тисячі.

"Я плакала цілий концерт. Хотілося цій дитині кожен пальчик поцілувати. Спасибі батькам!" - зізнається бабуся Остапа Кухарчука Марія Зварич.

"Для нас ця допомога важлива. Тому що у нас на кону життя дочки", - каже батько Христини Волочій Андрій Волочій.

Допомогти дітям можна, пожертвувавши кошти на їх лікування: картка Приватбанку 4149 4991 0115 1064 для Остапа Кухарчука (мама Тамара Кухарчук), для Христини Волочій – картка Приватбанку 4149 4991 0203 4202 (мама Наталя Волочій).

Джерело: ТСН

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...