"Я майже літав!": Ветеран АТО та герой проекту «Переможці» отримав свій новий протез

Перший етап благодійного проекту «Переможці» завершено.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сторінку Всеукраїнський центр волонтерів People’s Project у соціальній мережі Facebook.

Всеукраїнський центр волонтерів People’s Project офіційно завершив перший етап благодійного проекту «Переможці». Волонтери зібрали кошти та оплатили виготовлення сучасного спортивного протеза для Миколи Полторака – героя АТО, який наступив на міну та втратив ногу. Кілька днів тому фахівці протезного центру «Теллус», що у Одесі, завершили виготовлення самого протеза та офіційно передали його Миколі.

1251213

Марно думати, що все обійшлося просто приміркою – надягнув, покрутив, поклав у торбинку і посунув додому. Микола, щойно надягнув свій новий спортивний протез, одразу ж звівся на ноги і навіть досхочу побігав коридорами центру. Ситуацію полегшило й те, що гільза протеза звична для Миколи, вона така ж, як і на повсякденному протезі чоловіка, тому адаптуватися довго не довелось.
– Та я буквально літав! – з радісною усмішкою каже сам Микола. – Протез вкрай легкий і зручний, тож бігати на ньому одне задоволення!

67981011

А це – старий повсякденний протез, з яким Миколі і доводилося займатися спортом. Як бачите, він навантажень не витримав.

3

Ні, сам протез якісний та чудовий, Микола вдячний і не має жодних претензій, – просто штучна нога не витримала надмірної активності. І бігав на ній Микола, і танцював – побутує думка, що людина без ноги активного життя не веде, максимум, посовати десь по квартирі. Микола ж активно доводить, що думка ця вкрай хибна. Біг – чудова альтернатива та спосіб підтримувати належну фізичну форму і не занепадати духом. Без бігу, без фізичних навантажень, без ноги – певно, Миколі було б дещо тяжче.

4

Проект Всеукраїнського центру волонтерів People’s Project «Переможці» – це окрема благодійна ініціатива, що є частиною глобального мультимедійного проекту «Переможці», заснованого ТСН та виданням VIVA! за участі благодійної організації «Серце воїна». В той час, як сам глобальний проект має на меті привернути увагу та змінити ставлення суспільства до проблем людей, що змушені користуватися протезами, благодійний проект «Переможці» має чітку конкретну мету: зібрати благодійні пожертви та придбати спортивні протези для ветеранів АТО, які найбільше їх потребують.

Першим героєм проекту став саме Микола Полторак – чоловікові ми вже допомогли. Нині ж People’s Project продовжує збір коштів, аби забезпечити спортивним протезом ще одного учасника проекту, ветерана АТО Костянтина Фішера. Історія Костянтина сумна: все життя до війни чоловік присвятив карате, найжорсткішому його стилю кіокусінкай. Під час війни ж снайпер-розвідник Костянтин втрапив під ворожий обстріл, і ворожа куля фактично відірвала ногу. Нині Костянтин прагне повернутися до спорту і не лише тренуватися самому, а й навчати мистецтву двобою усіх охочих підлітків та ветеранів АТО.

Всі ми дійсно можемо допомогти: сучасна стопа, зручна гільза та комп’ютеризований колінний вузол дозволять Костянтинові у повній мірі відновитися у спорті та продовжити активне життя без обмежень. Так, сума збору значна. Та успіх у випадку Миколи доводить: спільними зусиллями, всі ми дійсно можемо допомогти. Ми закликаємо вас до активної участі у другому етапі проекту «Переможці». Разом ми можемо змінити життя Костянтина на краще!

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...